Doorgaan naar artikel
Nutto, een dag later in Pokémon GO
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Gisterenochtend rond deze tijd kwam aan Community Day in het oosten van de wereld een einde. En ineens was daar Nutto. Dat is overigens niet zijn formele naam, maar de meeste spelers hebben zich voorlopig toegelegd op deze naam, aangezien het een combinatie is tussen een moertje (Nut in het Engels) en een Ditto.

  • Nutto is een onbekende Pokémon (niet uit de eerste zeven generaties
  • Zijn plek in de code is die van Kecleon (lijkt geen relatie te zijn)
  • Verandert in een Ditto (alleen na Shiny-check veranderde die in iets anders)
  • Is heel klein

Het eerste half uur zaten ze er heel veel en vervolgens nog incidenteel een paar. Sindsdien zaten ze ook hier incidenteel. Vervolgens herhaalde dit tafereel zich hier en in het westen. Het gekke is en blijft de gestructureerdheid waarmee dit gebeurde. In eerste instantie dachten veel mensen dat het een bug was, maar wij zijn er van overtuigd dat dit niet het geval is. Maar wat dan wel is natuurlijk de vraag. Er doen een hoop speculaties de ronde. De één wat realistischer dan de ander.

Opmerkelijk is sowieso dat Nutto er nog altijd zit. Mogelijk zal er vandaag of morgen echt meer bekend over worden. Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd naar wat jullie denken dat er achter zitten en roepen jullie op dit met ons en de rest van de community te delen via Facebook en Discord.