Doorgaan naar artikel
Ian Foppen
Ian Foppen
Manager festivalredactie, social media & Discord
Profiel

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 september vond de 27e editie van Appelpop plaats in Tiel. Met meer dan 125.000 bezoekers konden we dit weer een geslaagd festival noemen! Het mooiste aan Appelpop? Het kost niets om binnen te komen! Volgens ons is er geen reden om niet een bezoek te brengen aan dit toffe festival.

Voor een festival waar je gratis naar binnen kon stonden er zeker niet de minste namen: Chef’Special, BLØF, HAEVN, Miss Montreal, Golden Earring, Waylon en nog veel meer! Ook niet vreemd dat de tent van het hoofdpodium vaak helemaal vol stond. Als je voorraan wilde staan moest je toch wel een figuurlijk kampeerplekje bemachtigen voor het podium.

Op het terrein waren in totaal drie podiums te vinden. De Mainstage en de Go-Tan stage hadden om en om optredens gepland, zodat deze elkaar niet zouden verstoren. De Rabostage was wat verder gelegen op het terrein. Hier kon je dan ook in alle rust lekker op de grasheuvel zitten om te genieten van de muziek.

Door de controle van tassen en het makkelijk in uit lopen om bij het centrum te komen, stond er vaak een behoorlijke rij. Er waren overigens wel twee ingangen om op het festivalterrein te komen. Dit zorgde ervoor dat de doorstroom beter verliep. Met een prijs van drie euro voor een frisdrank konden we ons voorstellen dat de jeugd ergens anders een drankje ging halen.

In de buurt van elk podium was een toilet te vinden. Het zat er echter niet in om dit gratis te doen. Met de besparing van een toegangsticket, moet een vergoeding voor het toilet er wal vanaf kunnen dachten wij. Overige voorzieningen waren ook prima geregeld. Aan de zijkanten van het terrein was er voldoende afwisseling in eten en drinken te vinden. Natuurlijk was er in de buurt van elk podium ook een bar. Het halen van alcohol was overigens alleen mogelijk met een speciaal bandje.

Door de gratis toegang was Appelpop laagdrempelig om even een bezoekje te brengen, ook als je maar een uurtje wilde gaan kijken. Het nadeel hiervan is dat er veel bezoekers zijn die vaak het terrein af en weer op liepen. Dit deed naar ons idee wat af aan de festivalsfeer. Ook de vele kinderen die rondliepen op het terrein zonder toezicht kon soms storend zijn. Ondanks dat kijken wij graag uit naar volgend jaar.