Doorgaan naar artikel
Giana Sisters Twisted Dreams – Owltimate Edition
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Giana Sisters Twisted Dreams - Owltimate Edition is vermakelijk om te spelen en het thema wordt goed doorgewerkt in de omgeving en de muziek. Helaas voelt het op gameplay-gebied niet aan als het besturen van twee zussen maar als één personage die beide vaardigheden bezit.

Zes jaar na de release op oudere platformen komen de Giana-zussen nu ook naar de Switch met Giana Sisters Twisted Dreams – Owltimate Edition. Zijn dit de zusjes die je altijd al hebt willen hebben, of zijn ze die vervelende etterbakken die het altijd voor elkaar krijgen jou de schuld te geven? Je leest het hier.

De Owltimate Edition van Giana Sisters Twisted Dreams is een remaster van de game. De remaster brengt het spel naar Nintendo Switch met alle uitbreidingen die voorheen uitkwamen. In Twisted Dreams gaan de Giana-zussen op avontuur in verschillende fantasiewerelden en zoeken ze diamanten om uiteindelijk te vechten met een groot monster.

Dat het gaat om twee zussen is thematisch goed te zien en leuk uitgewerkt. Elke keer dat een speler van zus wisselt, verandert niet alleen het personage van uiterlijk. Ook de achtergrond en muziek verchillen. Zelfs de monsters die je proberen te stoppen, zullen er anders uit zien.

Giana Sisters Twisted Dreams - Owltimate Edition

Twisted Dreams is een 2D puzzel-platformer waarin spelers naar het einde van een level moeten geraken. Om het level te halen is dat genoeg, maar om het baasgevecht vrij te spelen moet men minstens de helft van alle juwelen vinden. Veel daarvan bevinden zich gewoon op het pad, maar voor een flink deel moet ook even gezocht worden. Bovendien zijn er grotere juwelen die spelers toegang bieden tot plaatjes gerelateerd aan de game.

Het platformen is vermakelijk en af en toe uitdagend. Ook het thema is goed verwerkt in de gameplay: beide zussen hebben een vaardigheid en enkel samen kunnen ze de vele gevaren trotseren en het monster verslaan. Het blonde zusje kan draaien als een tol, wat ervoor zorgt dat ze kan zweven en ze veel verder kan springen. De roodharige zus, daarentegen, kan een ‘dash’ uitvoeren waarmee ze vooruit schiet. Hiermee kan ze snel een korte afstand afleggen en van muur naar muur stuiteren.

Naast deze vaardigheden zijn er nog wat verschillen. Zo zullen sommige vijanden naast hun uiterlijk ook hun gedrag veranderen. Ook lekt de achtergrond soms naar de voorgrond en wordt de weg voor de ene zus versperd terwijl de ander rustig verder kan lopen. Tenslotte veranderen sommige bewegende platformen van richting als er van zus gewisseld wordt.

Hoewel de gameplay vermakelijk is, voelt het niet erg thematisch aan. Dit komt onder andere doordat spelers niet eerst van zus hoeven te wisselen om de vaardigheid van de ander te gebruiken. De tol- en dash-knoppen zitten respectievelijk op y en x en als een vaardigheid wordt geactiveerd terwijl de ‘verkeerde’ zus actief is, wordt er automatisch voor je gewisseld. Het voelt daardoor niet zozeer aan als het besturen van twee zussen, maar een enkele zus die beschikking heeft tot beide vaardigheden.

Giana Sisters Twisted Dreams - Owltimate Edition

Giana Sisters Twisted Dreams – Owltimate Edition is een leuke game met een thema dat op verhaalniveau goed is uitgewerkt. Op gameplay-niveau is dit echter niet het geval en, hoewel het spel zowel vermakelijk als uitdagend kan zijn, is dit toch een gebrek dat erg jammer is.