Doorgaan naar artikel
Diablo 3 Nintendo Switch
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Diablo 3 Nintendo Switch is heerlijk voor zowel bestaande spelers als nieuwkomers. De game speelt lekker weg op de Switch en heeft nog eens het bijkomend voordeel dat offline multiplayer mogelijk is.

Toen Diablo 3 ruim zes jaar geleden uitkwam, had niemand gedacht dat deze naar een Nintendo-console zou komen. De game was de eerste in de serie die op zoveel verschillende consoles werd uitgebracht, met onder andere de PlayStation 3 en 4, Xbox 360 en Xbox One. Nu de komst van Diablo 3 Nintendo Switch werkelijkheid blijkt te worden, kan de game voortaan ook onderweg gespeeld worden samen met andere Switch-bezitters. Wij kregen alvast een voorproefje op de game. Je leest onze ervaring in deze preview!

Als je nog niet bekend bent met de Diablo-games, is dit het moment om erin te duiken. Diablo 3 speelt zich ongeveer 20 jaar af na de gebeurtenissen in Diablo 2. Deckard Cain en zijn nicht Leah onderzoeken een oude profetie in Tristram Cathedral, waar plotseling een gevallen ster een krater creëert waarin Deckard verdwijnt. De speler wordt erop afgestuurd om erachter te komen wie hierachter zit. De protagonist die je speelt heeft geen naam, maar wordt constant aangesproken met Nephalem. Dit is een term voor een mens die afkomstig is van een engel en demon. De Nephalem heeft superkrachten waardoor je in staat bent om te vechten tegen al het kwaad dat in de wereld huist.

Diablo 3 Nintendo Switch

Er zijn een aantal verschillende klassen speelbaar die variëren tussen melee (van dichtbij) en ranged (van een afstand). Zo is de Warrior een klassiek voorbeeld van een persoon met grote zwaarden en brute kracht, terwijl een Witch Doctor vooral steunt op het principe van voodoo en wezens oproept die voor hem vechten. Daardoor is er ruimte om een eigen speelstijl te ontwikkelen. Tevens ben je niet gebonden aan één klasse. Wanneer het niet bevalt, is het mogelijk om een nieuw personage aan te maken. Door de game heen is het de bedoeling om te ontwikkelen tot level 70, om zo alle vaardigheden te ontgrendelen. Er zijn zes actieve en twee passieve vaardigheden om uit te kiezen en iedere actieve heeft nog eens vijf runes om uit te kiezen die een extra bonus opleveren. Niet alles is beschikbaar in het begin, de kunst zit hem in het vrijspelen van alles gedurende de game. Net zoals de andere versies, heeft Diablo 3 Nintendo Switch heel veel content, zeker wanneer je de campaign hebt uitgespeeld. Het is dan ook niet zo gek om te zeggen dat de pret pas begint na het uitspelen van het verhaal.

Terwijl je het verhaal volgt door verschillende gebieden, zoals donkere bossen of de zanderige gebieden van Caldeum, volg je het verhaal van het ultieme kwaad dat achter alle ellende zit. Het verhaal is sterk en vertelt over een oorlog tussen engelen en demonen, maar uiteindelijk ben je vooral bezig om enorme hordes vijanden te verslaan. Deze verschuilen zich in bossen, grotten en zelfs huizen en verschillen van zombies tot mythische wezens met een zeis. Je speelt de game vanuit een isometrisch perspectief, dus je kijkt altijd vanuit hetzelfde punt. Het voordeel is dat er nooit gedoe is met camerahoeken en je vrijwel altijd alles ziet. Het is dan ook behoorlijk ontspannend om hordes vijanden te verslaan en te zien hoe de bonussen om je oren vliegen.

Diablo 3 Nintendo Switch is dan vrijwel niet veranderd ten op zichte van zijn voorgangers op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Er is één voordeel bijgekomen en dat is offline co-op. Waar bij de andere versies internet verplicht is om samen te spelen, biedt de Switch-versie de mogelijkheid om dit geheel offline te spelen. Ook wanneer je in je eentje aan de slag gaat, kan dit zonder internet. Dit is ideaal voor onderweg of op vakantie en geeft de game een groot voordeel op de Switch. Verder voelt de game intuïtief prettig op een console en is het makkelijk om gewend aan de besturing te raken. Er is dan ook weinig twijfel of Diablo 3 een succes zal worden op de Switch.