Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Turtle Beach Stealth 300 blinkt uit wanneer het gaat om geluid, alles klinkt enorm helder of het nu gaat om de audio van het spel of de chat. Tevens is het draagcomfort goed genoeg, zelfs met een bril op. De audiopresets verschillen te weinig om echt iets mee te doen.

Er bestaan enorm veel verschillende headsets, van verschillende merken en in verschillende prijscategorieën. De Turtle Beach Stealth 300 is geen duur apparaat, maar zeker ook niet het goedkoopste model dat er te krijgen is. Met een prijskaartje van zo’n € 69,- valt hij een beetje tussen het laagste en middelste segment in. Hoe klinkt de Turtle Beach Stealth 300 en hoe fijn zit hij tijdens het gamen? Wij beantwoorden die vragen in deze review.

Wanneer je de Turtle Beach Stealth 300 uit de verpakking haalt, valt de USB-ingang om het apparaat op te laden gelijk op. Vreemd, want het is immers geen draadloze headset. Dit heeft te maken met de verschillende audiopresets waaruit je kunt kiezen, deze hebben wat meer stroom nodig dan de standaard aansluiting kan leveren. Hiermee kun je meer focus leggen op bijvoorbeeld de bass. In de praktijk zijn de verschillen heel erg minimaal en merk je het eigenlijk alleen goed wanneer je naar muziek gaat luisteren. Tijdens het gamen of kijken naar een film is het effect erg beperkt. Is dat erg? Nee, want het geluid van de Turtle Beach Stealth 300 is enorm goed, heerlijk helder en genoeg bass. Ook het chatten, met de microfoon die je makkelijk kunt in- of uitklappen, is een verademing in vergelijking met toestellen uit dezelfde prijsklasse. De stemmen klinken helder en er is weinig tot geen ruis aanwezig.

Ook wat betreft draagcomfort zit het wel goed. De headset heeft kussentjes voor op het hoofd en oren. Ook tijdens lange speelsessies voelt het apparaat goed aan, of eigenlijk voel je er maar weinig van. De kussentje rond de oren kunnen wel wat warm worden, maar dat ligt ook aan je omgeving of hoe intensief je bezig bent. Ook is de Turtle Beach Stealth 300 geschikt voor gamers die een bril dragen. Soortgelijke headsets geven een vervelend gevoel aan de oren vlak na het afzetten. maar daar heb je met deze geen last van.

De Turtle Beach Stealth 300 is een zeer goede headset met uitstekend geluid en goed draagcomfort. Wanneer je in een chat zit, kun je je vrienden duidelijk horen zonder enige ruis. Ook de audio tijdens het spelen en bijvoorbeeld tijdens het kijken van een film, is perfect. Hoewel het apparaat op alle consoles te gebruiken is, geeft het op de Xbox One wel het mooiste geluid, vooral door de ondersteuning voor Dolby Atmos. De headset is ook geschikt voor lange sessies gezien het draagcomfort en de lange duur van de accu. Wanneer je een bril draagt, zul je geen last hebben van je oren op het moment dat je de headset afdoet.