Doorgaan naar artikel
Blizzcon 2018: Nieuwe Hearthstone-set aangekondigd
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Tijdens Blizzcon 2018 heeft Blizzard de nieuwe Hearthstone-set aangekondigd: Rastakhan’s Rumble. Deze keer bestaat het thema uit trollen en een toernooi dat één keer per generatie plaatsvindt.

Rastakhan’s Rumble is de derde en laatste Hearthstone-uitbreiding van het jaar van de raaf. De andere twee sets zijn Witchwood en The Boomsday Project.

De nieuwe Hearthstone-set voegt voor elke klasse een ‘spirit’ toe. Dit zijn minions zonder aanvalskracht, maar met een passief effect. Ook hebben ze elk stealth voor een beurt, waardoor spelers een extra  beurt de kans krijgen gebruik te maken van het effect. Bovendien krijgt elke klasse een legendarische loa als minion. De loa en spirit geven samen de toon weer van de klassen in het trollentoernooi.

Daarnaast wordt de nieuwe sleutelterm ‘overkill’ geïntroduceerd. Kaarten met overkill hebben een speciaal effect als ze meer schade toedienen dan nodig is om een minion te vernietigen. Zo kan het nieuwe wapen van Warrior blijven aanvallen zolang het minions ‘overkillt’.

Naast de nieuwe kaarten is de volgende singleplayer-modus voor Hearthstone ook aangekondigd: Rumble Run. Net zoals de Dungeon Run en Monster Hunt die toegevoegd werden in Witchwood en Kobolds and Catacombs, moeten spelers in Rumble Run meerdere baasgevechten doorstaan en na elk potje voegen ze nieuwe kaarten toe aan hun deck. Uniek aan deze versie, echter, is dat spelers vooraf drie krijgers selecteren die hun klasse en minion die op het speelbord begint bepalen. Ook beginnen de speler en zijn tegenstander met een shrine op het speelveld. Over de shrine is niet veel bekend, behalve dat het goed samengaat met de loa die bij de klasse hoort.

Wanneer Rastakhan’s Rumble uitkomt is nog niet bekend. Wel kunnen fans alvast twee verschillende pakketten vooruitbestellen. De een kost $20 en levert 17 pakjes op. Voor $50 kan men 50 pakjes en een nieuwe skin voor de Shaman-klasse verkrijgen. Beide bundels komen met een nieuwe skin voor Hearthstone-kaarten.