Doorgaan naar artikel
PokéBall Plus
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

De PokéBall Plus is een leuke en toffe toevoeging aan de ervaring die Pokémon Let's GO biedt. Alhoewel de controller voorlopig alleen gebruikt kan worden in Let's GO, is de extra Pokémon GO-functie dat wat de controller zijn geld waard maakt. Het is wel jammer dat de batterij het slechts drie uur volhoudt.

Vanaf vandaag ligt Pokémon Let’s GO in de winkels en onze review kun je dan ook zeer snel verwachten, maar naast de nieuwe game is ook de PokéBall Plus vandaag verschenen. Deze accessoire biedt een unieke manier van spelen, maar is de controller die alleen voor Let’s GO geschikt is wel de gevraagde 50 euro waard?

Een groot voordeel is dat deze controller een stuk prettiger in de hand ligt. Een JoyCon is voor volwassen handen, zeker bij langer spelen, echt wat te klein. De PokéBall Plus past perfect in zowel een kinderhand, als in de hand van een volwassene.

Bij een review van een controller is natuurlijk het belangrijkste hoe hij functioneert in het spel. Alhoewel er slechts twee knoppen en een joystick op zitten, is de controller perfect voor Pokémon Let’s GO. Meer heb je namelijk niet nodig. Dit doet verder niet af aan de diepgang van Let’s GO, want die is er altijd nog genoeg, maar is juist een compliment.

PokéBall Plus

De controller geeft een speler het gevoel van een echte PokéBall en dat is natuurlijk een behoorlijke meerwaarde. Niet alleen ziet de PokéBall Plus er zo uit, er komen geluiden uit van Pokémon en het apparaat trilt en geeft licht zoals we dit in het spel ook kennen. De accessoire maakt dit tot een toffe toevoeging aan de leuke ervaring die het spel biedt.

PokéBall Plus, Pokéball Plus-patent

Naast dat de PokéBall Plus als controller dient, heeft hij nog twee functionaliteiten. De eerste is die van Pokémon GO Plus. De controller kan middels bluetooth verbonden worden met je telefoon om zo, net als de Pokémon GO Plus, Pokémon te vangen en PokeStops te draaien terwijl je het spel niet open hebt staan. Aangezien een normale Plus rond de 40 euro kost en vaak uitverkocht is, is dit een absolute meerwaarde.

De tweede extra functie is die van echte PokéBall. Je krijgt namelijk de mogelijk om iedere willekeurige Pokémon uit Let’s GO met je mee te nemen. Dit heeft als voordeel dat je hiermee je band met je Pokémon beter kunt maken, maar vooral ook dat dit het gewoon een leuke gimmick maakt. Je krijgt overigens direct bij aanschaf Mew erbij als Pokémon, die niet in het spel te vangen is.

Wat een minder aspect is, is de batterij duur. De PokéBall Plus gaat slechts drie uur mee en dat is weinig. Een JoyCon, waarmee het spel ook gespeeld kan worden, gaat rustig tien uur of langer mee en ook de Pokémon Go Plus gaat een stuk langer mee. Toch is dit minder erg dan het lijkt dankzij de oplaadbare batterij die erin zit.

PokéBall Plus

De PokéBall Plus is van absolute meerwaarde, maar helaas houdt de batterij het maar kort vol. Verder is er geen echt minpunt te noemen over deze nieuwe controller.