Alles over de nieuwe generatie 4-evoluties

Anke Gorter, 16 november 2018
Profiel

Met de Sinnoh stone die nu te verkrijgen is in Pokémon Go, kent het spel weer een aantal nieuwe Pokémon die te verkrijgen zijn. Hierbij gaat het om Pokémon uit voorgaande generaties die nu kunnen evolueren naar generatie 4. Het gaat hierbij om onder andere Rhyperior, Electivire, Magmortar en Porygon-Z, Togekiss, Honchkrow, Mismagius, Gliscor, Weavile, Roserade en Dusknoir. In dit artikel vind je alle informatie over deze generatie 4-evoluties.

Uit generatie 1 komen vier generatie 4-evoluties, dit zijn Rhyperior, Electivire, Magmortar en Porygon-Z.

Rhyperior

Rhyperior evolueert vanuit de generatie 1-Pokémon Rhydon. Het is een Ground-/Rock-type en kan maximaal 3733 CP worden. Hiermee is hij de op één na beste aanvaller van het grond-type uit het spel: alleen Groudon is sterker. Ook is hij de beste aanvaller van het Rock-type en laat hiermee onder andere Tyranitar achter zich. Wanneer het ‘sunny weather’ of ‘partly cloudy’ is, wordt Rhyperior geboost. Het is het dus zeker waard om jouw sterke Rhydon te evolueren in zijn nog sterkere evolutie!

Electivire

Electivire is een Electric-type Pokémon dat evolueet vanuit Electabuzz. Deze kan sinds kort ook shiny zijn, deze is iets donkerder dan normaal. Door je Electabuzz te evolueren, wordt het de, op Magnezone na, sterkste niet-legendarische elektrische Pokémon! Hij wordt geboost wanneer het ‘rainy weather’ is. Electivire kan maximaal 3097 CP worden. Wanneer je dus niet de mogelijkheid hebt om te raids te doen en je geen legendary hebt, is het zeker een goed plan om jouw Electabuzz te evolueren!

Magmortar

Magmortar is een vuurpokémon die evolueert vanuit Magmar. Ondanks dat Ho-Oh, Entei en Moltres de sterkste aanvallers van het vuurtype blijven, staat Magmortar op een mooie vierde plek, net voor Flareon en Arcanine. Wel heeft hij de laagste staminastatistiek van alle vuurtypes, maar 150. Hij kan maximaal 3132 CP worden. Hierdoor zou je kunnen zeggen dat Magmortar een wat grotere versie is van Flareon. Hij wordt geboost in ‘sunny weather’, wat redelijk zeldzaam is in Nederland. Magmortar is een leuke toevoeging aan je Pokédex, maar om aan te vallen kun je beter andere Pokémon kiezen!

Porygon-Z

PorygonZ is de laatste evolutie van Porygon en is een Normal-type. Hij kan 3266 CP worden. Ondanks dat hij er niet erg sterk uit ziet, moet je deze Pokémon niet onderschatten! Hij heeft namelijk een aanvalstatistiek van 264. Hiermee wordt hij een van de sterkste Normal-types. Doordat hij veel verschillende aanvallen kan, waaronder Psychic-, Grass- en Electric-aanvallen, wordt hij in bijna alle weertypes geboost. Porygon-Z is erg fijn in gyms, zeker nu Blissey minder CP heeft. Dit maakt uit omdat Porygon-Z alleen zwak is tegen Fighting-types.

Dit zijn alle generatie 4-evoluties die vanuit generatie 1 evolueren, maar ook generatie 2 en generatie 3 hebben Pokémon met een evolutie uit generatie 4.

Togekiss

De evolutie van Togepi en Togetic is de Fairy-/Flying-type Togekiss. Met 3332 CP wordt Togekiss de hoogste Fairy-type in het spel. Hiermee is hij sterker dan onder andere Gardevoir en Granbull. Wanneer je veel gyms wilt gaan overnemen is Togekiss een fantastische toevoeging aan je team, omdat hij een ultieme oplossing is voor het Dragon-type. Pokémon als Dragonite en Salamence zijn dan veel makkelijker re verslaan. Een Togekiss wordt geboost in ‘cloudy’ en ‘windy’ weer. Ook shiny Togekiss kun je maken wanneer je een shiny Togepi hebt gekregen uit een ei. Hou er wel rekening mee dat het verschil nauwelijks merkbaar is!

Honchkrow

Honchkrow kun je evolueren vanuit de Pokémon Murkrow. Hij kan maximaal 2711 CP worden en wordt hiermee een van de beste Dark-types. Tyranitar blijft de beste, maar na Weavile is Honchkrow een prima toevoeging om onder andere Psychic- en Ghost-types aan te vallen. Dit kan vooral met ‘fog’ en ‘windy weather’, dan is hij geboost. Sinds Murkrow shiny in het spel te vangen is, kan je hem nu ook evolueren naar een shiny Honchkrow. Deze is net als zijn voorganger paars van kleur. Er zijn toch wel betere keuzes om eerst te evolueren, zoals Weavile.

Mismagius

De mysterieuze Mismagius is de evolutie van de generatie 2-Pokémon Misdreavus. Het is een Ghost-type, maar doet nauwelijks onder voor Gengar. Wel is de actuele raidboss Giratina veel sterker. Met een maximale CP van 2615 is het een prima Pokémon. Wanneer je een Pychic- of Ghost-type aan wilt vallen, is Mismagius dus een prima keuze. Het enige nadeel van deze Pokémon is dat hij alleen wordt geboost in ‘fog’. Dit is een weertype dat nauwelijks voorkomt.

Gliscor

Gliscor is de evolutie van Gligar en wordt een Ground-/Flying-type. Met een maximaal CP van 2692 is het een redelijke verdediger. Gliscor is niet de allerbeste keuze om gelijk te evolueren, omdat hij door een boel Pokémon wordt overtroffen. Hij staat zevende in de lijst van beste Ground-types. Het beste kun je Gliscor gebruiken om in gyms te zetten; hij heeft namelijk wel een defensestatistiek van 248, wat vrij hoog is. Wanneer je toch wilt aanvallen met een Gliscor, kun dit het beste doen in ‘sunny’ en ‘windy weather’.

Weavile

Zoals hierboven bij Honchkrow al is gezegd, is Weavile de tweede in de lijst van beste aanvallers van de Dark-type. Alleen Tyranitar doet er nog een schepje bovenop. Hij evolueert vanuit Sneasel. Weavile is een Dark-/Ice-type met een maximaal CP van 3005. Ook als Ice-type is Weavile heel bruikbaar, daar staat hij vijfde in de lijst. Een nadeel van Weavile is dat hij met deze types wel erg veel schade ontvangt van onder andere Fire-, Bug-, Rock- en Fighting-types. Weavile wordt geboost in ‘fog’ en ‘snowy weather’. Weavile is een prima keuze om te evolueren!

De laatse twee Pokémon met generatie 4-evoluties komen uit Gen 3. Dit zijn Roselia en Dusclops.

Roserade

Roserade is een Grass-/Poison-Pokémon die evolueert vanuit de generatie 3-Pokémon Roselia. Ook zijn baby-vorm Budew zit sinds kort in het spel en is te hatchen uit 5-kilometer-eieren. Met maximaal 2971 CP kan hij sterker worden dan Poison-type Muk. Hij staat dan ook vijfde in de lijst van beste Poison- of Grass-types. Wanneer Roserade een dubbele Poison-aanval krijgt, kan hij het prima opnemen tegen Grass- en Fairy-types. Doe dit dan vooral in ‘sunny’ en ‘cloudy weather’. Ook is Roserade beschikbaar in zijn shiny vorm, sinds Roselia shiny te vangen is.

Dusknoir

De laatste van de generatie 4-evoluties die in deze lading beschikbaar is geworden, is de Ghost-type Dusknoir. Met een iets tegenvallende CP van 2388, is het geen geweldige aanvaller geworden, hij staat dan ook op de vijfde plek van beste Ghost-type Pokémon. Wel is het een goed idee om je Dusknoir in een gym te zetten, omdat die meestal worden aangevallen met Fighting-types. Dusknoir is hier immuun voor. Een Dusknoir is geboost in ‘foggy weather’, een weertype dat vrij zeldzaam is. Wel is er een shiny vorm van Dusknoir te verkrijgen, deze is blauw in plaats van grijs.

Dit waren alle generatie 4-evoluties die nu beschikbaar zijn geworden. Vergeet niet dat je voor elke evolutie een nieuwe Sinnoh stone nodig hebt, dus verwacht dat het nog even gaat duren voor je ze allemaal hebt!