Doorgaan naar artikel
Teufel Rockster GO
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Teufel Rockster GO is een robuuste speaker die voor elke situatie gebruikt kan worden. Dit komt tevens doordat hij stof- en waterdicht is en een accuduur heeft tot wel vijftien uur luisterplezier. Ondanks de ietwat tegenvallende lage tonen, levert de Rockster GO een meer dan prima geluid en volume.

Eerder werd in september tijdens de IFA de Teufel Rockster GO onthuld. Deze handzame draagbare speaker is niet het enige model van Teufel in dit genre. Het bedrijf staat bekend om hun kwaliteit in zowel het geluid als de bouw van hun apparatuur. We hebben de Rockster GO aan te tand mogen voelen en in deze review lees je wat wij ervan vonden.

Bij het uitpakken valt al snel op dat we te maken hebben met een product van Teufel. De kleurencombinatie van zwart en rood zijn herkenbaar in de serie, daarnaast is ook hun logo verwerkt in de voorkant van de speaker. Als je de Rockster GO in je handen neemt, voelt hij best zwaar aan maar ook erg degelijk. Het gekozen materiaal laat je voelen dat de speaker wel tegen een stootje kan. Dit komt mede door het rubberachtige materiaal wat ze hebben gebruikt op vrijwel alle vlakken van de speaker. Het gekozen design van het apparaat is erg strak en stijlvol. Dit komt zowel door zijn strakke lijnen, maar ook de zwart met rode kleuren spelen hier een rol in.

Teufel Rockster GO

De voorkant is voorzien van een speaker waarop het logo is geplaatst. De bovenkant bevat enkele knoppen om onder andere het volume te regelen. Aan de achterkant is de powerknop en de bluetooth-knop geplaatst. De onderkant heeft een opvallende functionaliteit. Er is namelijk een uitsparing waardoor de speaker op een statief geschroefd kan worden. Dit kan goed van pas komen wanneer je een of meerdere speakers in een ruimte wilt plaatsen. Verder is er ook een uitsparing waarmee je de mogelijkheid krijgt om een band te bevestigen. Je zou hiermee bijvoorbeeld de speaker kunnen ophangen of aan je pols kunnen hangen. Het zal overigens niet erg gemakkelijk zijn, want de speaker is vrij zwaar en heeft toch ook wel behoorlijke afmetingen.

De Rockster GO is voorzien van een IPX6- en IPX7-certificering. Dit houdt in dat hij stof- en waterdicht is en dit maakt het een ideale speaker om buiten te gebruiken. Je hoeft dus niet bang te zijn voor een regenbui of wat zand. Met de aanwezige accu kan je, wanneer deze volledig is opgeladen, tot wel vijftien uur lang luisteren naar je favoriete muziek. Er is helaas geen fast charge-functionaliteit die de accu snel kan opladen. Het volledig opladen van de speaker duurt namelijk 4,5 uur. Dit is niet zo handig wanneer je hem op het laatste moment wilt meenemen, maar erachter komt dat hij leeg is.

Teufel Rockster GO

Als we gaan kijken naar de geluidskwaliteit zit dit, zoals we gewend zijn van Teufel, wel goed. Helaas zijn er ook enkele minpunten aan het geluid. Het gaat hierbij voornamelijk over de lage tonen. Hoewel er een passieve driver aanwezig is voor de bas, komt deze niet altijd goed tot zijn recht. Dit zorgt ervoor dat sommige muziekgenres niet goed tot hun recht komen met de Teufel Rockster GO. Het is niet zozeer dat er geen bas aanwezig is, maar het is wat plat en een beetje uit balans met de rest van de tonen. Desondanks biedt de Rockster GO een kraakhelder geluid en zijn de andere tonen ook erg goed. Ook wanneer het volume wat omhoog gaat, wordt het niet vervormd en klinkt het nog steeds goed.

Als je op zoek bent naar een bluetooth-speaker met een stevige bouw, de waterdicht is en een helder geluid heeft, ben je al gauw €100,- kwijt. De prijs van de Teufel Rockster Go ligt wat hoger en is voor de adviesprijs van €149,- te koop. Het is best veel geld voor een draagbare bluetooth-speaker, vooral als we kijken naar de hoeveelheid speakers die verkrijgbaar zijn in allerlei vormen en maten. Desondanks krijg je veel waar voor je geld. Dit komt mede door de combinatie van de hoge bouwkwaliteit en een helder geluid.