Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Redacteur
Profiel

Aan het einde van het jaar blikken we terug op 2018. De festivalredactie doet dit door een aantal persoonlijke top 3’s met jullie te delen van tofste optredens dit jaar. Begin 2019 mogen jullie stemmen op de NWTV-awards, waarin jij bepaalt welk festival het beste was, maar eerst is het tijd voor de persoonlijke top drie van Jeffry:

1. Muse

Rock Am Ring

Het beste optreden afgelopen jaar was voor mij Muse op Rock am Ring. Als (zeer) groot fan van de band was ik blij dat ik een festival bezocht dat deze band bijna exclusief had weten te boeken. Alleen op Rock in Park en op een Portugees festival was Muse namelijk ook in Europa. De show was zeer strak en Matt Bellamy was zeer, maar dan ook echt zeer goed bij stem. Daarnaast kon je hem zichtbaar zien genieten van het Duitse publiek dat besefte dat het voor 2018 een uniek optreden was.

Foto: Rock am Ring

2. Queens of the Stone Age

Mad Cool

Het meest verrassende optreden was zeker die van Queens of the Stone Age. Alhoewel het in de avonduren goed afkoelde in Madrid, brachten de Queens de temperatuur alweer snel op het niveau van overdag. Het misschien wel meest memorabele moment was dat Josh Homme de strijd aanging met de security omdat het “vip”-vak nogal leeg was, waardoor het voorste gedeelte van het publiek niet gevuld leek. Deze discussie, die zeker tien minuten duurde, haalde zelfs het wereldnieuws. Gelukkig werd het optreden vooral versterkt door de ijzersterke hits en krachtige nummers!

3. De Staat

Lowlands

Het laatste optreden dat mij het meeste is bijgebleven is De Staat op Lowlands. Een band die ik al veel vaker heb mogen zien, maar keer op keer een echte verademing is voor je oren. Ook het nieuwe werk, wat ten gehore werd gebracht, wist het publiek te betoveren. De Staat is zeker één van de bands waar wij Nederlanders trots op mogen zijn. Nu is het uitkijken naar het optreden in de AFAS Live, in maart komend jaar.