Doorgaan naar artikel
Nieuwe Street Fighter V-DLC aangekondigd, eerste personage Kage nu speelbaar
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Afgelopen nacht vond de Capcom Cup plaats, de finale van een jaar aan Street Fighter-toernooien waar de 32 beste spelers ter wereld het uitvochten. De winnaar was Gachikun, de Japanner die goed gebruikmaakte van Rashid en in de finale de gigantische Abigail van Itabashi Zangief een kopje kleiner maakte. Het was zoals altijd weer competitie om volledig van te genieten.

Echter was er iets niet helemaal goed gegaan, zo was de eerste nieuwe Street Fighter V-DLC per ongeluk veel te vroeg online gekomen. Het eerste nieuwe personage, Kage, had na afloop van de finale aangekondigd moeten worden, maar was plotseling al beschikbaar halverwege de avond. Kage lijkt bizar veel op Evil Ryu uit Street Fighter IV, maar is nu een eigen persoon geworden als de duistere manifestatie van Ryu. Als fans van Evil Ryu kunnen we niet wachten om met Kage aan de slag te gaan.

Street Fighter V voelde bij de release wat incompleet aan, maar wordt met de jaren steeds sterker. We hopen dat met seizoen vier (wanneer deze aangekondigd wordt) deze trend rustig voort wordt gezet.