Doorgaan naar artikel
Britt Luttik
Britt Luttik
Redacteur
Profiel

Het is weer bijna tijd voor het hoogtepunt van het jaar, namelijk de NWTV-Awards. Ieder jaar beginnen we met Awards, waarbij jij een stem hebt in het bepalen van de beste producten van het voorgaande jaar. Voor gadgets hebben we maar liefst vier verschillende categorieën vol interessante producten: beste hardware, beste audio-apparatuur, beste smartphone en beste randapparatuur. In de weken voorafgaand aan de Awards kondigen we de zorgvuldig genomineerde apparaten aan. De nominaties voor de categorie ‘Beste Smartphone’ voor de NWTV-Awards 2018 lees je hier! Stemmen op deze categorie kan hier.

iPhone XS Max

Ieder jaar is het Apple-evenement een gebeurtenis waar vele liefhebbers naar uitkijken en maandenlang over speculeren. Dit jaar onthulde Apple de nieuwe iPhone XS en XS Max. De Max is de grote broer van de XS en heeft een groter formaat, namelijk 6,5-inch. Het nieuwste vlaggenschip is uitgerust met Apple’s eigen Face-ID, een technologie waarbij de telefoon ontgrendeld wordt door 3D-gezichtsherkenning. Dit is iets wat we steeds meer zien in de smartphonemarkt en wat telefoons ook steeds populairder gaat maken. Ook heeft de iPhone XS Max flink wat upgrades gekregen in de processor, camera’s en er is deze keer zelfs een model met 512GB opslagcapaciteit. Zoals bekend zijn de prijzen pittig, maar daarvoor heb je wel een premium telefoon met de nieuwste snufjes.

Beste Smartphone

Samsung Galaxy S9+

Dit jaar lekte de Samsung Galaxy S9 per ongeluk al uit in een launchtrailer, maar dat mocht de pret niet drukken. De S9+ werd later ook geïntroduceerd en samen met de S9 zijn dit de opvolgers van de Galaxy 8 en 8+. De smartphone is uitgerust met bijna dezelfde specificaties als zijn voorganger, maar heeft wel een aantal verbeteringen waaronder een curved super-amoled-scherm met QHD-resolutie (2960×1440 pixels). Ook wordt draadloos opladen ondersteund, iets wat we nog lang niet in alle smartphones zien maar wat wel een interessante optie is. Hoewel Samsung niet de goedkoopste telefoons produceert, zijn het wel aantrekkelijke modellen voor diegene die het allernieuwste wil. De smartphones zijn bijzonder aantrekkelijk dankzij de gebruiksvriendelijkheid van de software.

Beste Smartphone

Razer Phone 2

Razer bewees vorig jaar al met succes een telefoon te kunnen produceren, hoewel er nog redelijk wat kritiekpuntjes waren. Dit jaar maakte de fabrikant een opvolger namelijk de Razer Phone 2, die we onlangs mochten reviewen. Het 144Hz-scherm is revolutionair en zorgt ervoor dat je daarna nooit meer iets anders wil. En de toevoeging van twee Dolby Atmos-speakers aan beide zijden zorgen voor de maximale beleving tijdens gamen en films kijken. De Razer Phone 2 is een echte premium smartphone voor gamers en verdient daarom een plekje tussen de nominaties.

Beste Smartphone

Huawei Mate 20 Pro

De Huawei Mate 20 Pro verdient niet alleen een nominatie, maar wellicht ook een prijs voor de meest stijlvolle telefoon. Naast de standaard zwarte en blauwe, is er ook een Twilight-versie die een prachtig kleurverloop heeft van blauw naar paars met een soort metallic glans. Ook de foto’s liegen er niet om; de camera is behoorlijk indrukwekkend en dit is goed te zien op het haarscherpe scherm. De Mate 20 Pro zit vol met flinke vernieuwingen en daar hangt ook wel een behoorlijke prijs aan. Desondanks weet Huawei met de komst van deze smartphone zich goed te positioneren in de markt van 2018.

Beste Smartphone

Google Pixel 3 XL

Sinds enkele jaren is Google ook flink bezig met de smartphonemarkt. Waar het voorheen een samenwerking was met andere fabrikanten zoals Motorla voor de Nexus 6 en en met Huawei voor de Nexus 6P, focust Google zich nu op zijn eigen Pixel-lijn. De Pixel 3XL was dit jaar al flink uitgelekt maar desalniettemin een welkome toevoeging op de markt. Wie van een zo kaal mogelijke versie van Android houdt, zal blij zijn met de Pixel want deze software heeft geen extra skin in tegenstelling tot andere fabrikanten. Op gebied van hardware doet de telefoon het ook erg goed: het scherm heeft een 4K-resolutie, de accucapaciteit is 3450mAh en de telefoon ondersteunt draadloos laden. Net zoals de meeste premium-telefoons hangt er een flink prijskaartje aan, maar dan heb je ook wel wat.

Beste Smartphone

OnePlus 6T

De populariteit van OnePlus begon enkele jaren geleden met een geheimzinnig systeem waardoor je de telefoon enkel kon kopen met een uitnodiging. Dit in combinatie met een scherpe prijs en sterke specificaties maakte de telefoon enorm gewild en dat is nog steeds zo. Gelukkig kan nu iedereen de smartphone kopen, maar de komst van de OnePlus 6T een maand geleden maakte duidelijk hoe populair het merk is. De 6T is zeker wat duurder geworden als je deze vergelijkt met zijn voorgangers, maar het is wel vergelijkbaar met andere merken uit het premium-segment. Dat zien we doordat dit model uitgerust is met een Amoled-scherm, een accu van 3700mAh en een camera van 16MP. Het vlaggenschip is relatief scherp geprijsd maar bevat toch de nieuwste specificaties en is uitgerust met gebruikersvriendelijke software. Een nominatie voor de OnePlus 6T is dan ook meer dan logisch.

Review: OnePlus 6T

Motorola Moto G6 Plus

Motorola kwam dit jaar met twee scherp geprijsde smartphones, de Moto G6 en de Moto G6 Plus. Vooral de G6 Plus is een erg interessante telefoon voor onder de €300,- met nette specificaties. Het model kwam ongeveer in mei uit en had toen al interessante kenmerken die we vooral bij premium smartphones zagen zoals een vingerafdrukscanner onder het scherm, een simkaartlade met dual-sim en een geheugen-slot. Bovendien is de Android software met een lichte Motorola-skin eroverheen bijzonder gebruiksvriendelijk. Hoewel er niet onnodig veel apps van de fabrikant zelf op zitten, heeft men wel zaken toegevoegd die de ervaring verbeteren. Dankzij de scherpe prijs en goede specificaties verdient de Moto G6 Plus zeker een plaatsje tussen de nominaties.

Beste Smartphone