Doorgaan naar artikel
Teufel Rockster Cross
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

Teufel heeft de Rockster-serie uitgebreid met de Cross. Het is tevens het grootste model in de serie. Naast de robuuste bouw is ook het geluid fantastisch. Het flinke volume en de lekkere tonen zorgen ervoor dat je naar elk muziekgenre kunt luisteren. Helaas is de prijs wat aan de hoge kant, maar de Teufel Rockster Cross is dit zeker waard.

Enkele weken geleden hebben we de Rockster GO mogen reviewen. Daarna hebben we ook de Teufel Rockster Cross eens flink aan de tand gevoeld. Weet dit model zijn kleine broertje te overtreffen? Je leest het in deze review.

In vergelijking met de Rockster GO is de Cross een stuk groter. Dit is direct aan de doos te zien, maar ook te voelen aan het gewicht. Na het uitpakken worden onze vermoedens bevestigd als we de flinke robuuste speaker uit het piepschuim halen. Het model lijkt overigens wel heel veel op de GO en is voorzien van de bekende Teufel-kleurenstijl. De Duitse audiofabrikant wil met de Rockster Cross een iets andere weg in slaan als we het hebben over een portable speaker. Het is namelijk geen speakertje dat je makkelijk weg kunt stoppen in je handtas of bijvoorbeeld je binnenzak. Hoewel hij vrij groot is en bijna 2,5 kilo weegt, blijft het toch een draagbare speaker die je vrijwel overal kunt gebruiken.

Net als zijn kleinere broertje is dit model afgewerkt met rubberachtig materiaal wat het gevoel geeft dat hij wel tegen een stootje kan. Ook zijn er handgrepen aanwezig aan de zijkanten zodat je hem makkelijk kunt dragen en mee kunt nemen. Het is overigens ook mogelijk om de bijgeleverde draagriem te bevestigen zodat je hem om je schouder kunt hangen. Evenals de andere modellen uit de Rockster-serie is de Cross ook waterdicht en kan hij dus overal worden gebruikt.

Teufel Rockster Cross

Over het algemeen was het geluid bij de Rockster GO voldoende, al waren we niet helemaal tevreden over de lage tonen. De Rockster Cross is qua audio op alle gebieden beter. Zo liggen het volume en het bereik veel hoger, maar zijn ook de lage tonen veel meer aanwezig. Hierdoor komen verschillende muziekgenres meer tot hun recht. Er is een beter balans en een vollere sound aanwezig. Dit komt mede door de aanwezige subwoofer en twee losse tweeters. Dit is ideaal wanneer je een grotere ruimte wilt vullen wanneer je bijvoorbeeld een feestje geeft.

Het is overigens ook mogelijk om meerdere modellen met elkaar te koppelen om zo een nog groter bereik te krijgen, waarbij je zelfs zalen kunt vullen met jouw muziek. Je kan ervoor kiezen om hetzelfde model te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook de Rockster GO. Het werkt overigens niet met andere merken die de link-functionaliteit ook bezitten. De Teufel Rockster Cross beschikt over een flinke accu. Zo kan je met een volledige lading maar liefst 16 uur luisteren naar jouw favoriete muziek. Middels enkele LED-lampjes kan je makkelijk zien hoe vol de batterij nog is. Middels de aanwezige USB-poort kan je er zelfs je smartphone mee opladen.

Teufel Rockster Cross

De Rockster Cross is wat groter dan zijn kleinere broertje en daarom ook wat duurder. Het model gaat voor €200,- over te toonbank tegenover de €150,- van de GO. Het is een flink bedrag en zal ook niet voor iedereen aantrekkelijk zijn. De jeugdige gebruikers zullen wellicht eerder op zoek gaan naar een goedkoper model, al is de Teufel Rockster Cross zijn geld zeker waard.