Doorgaan naar artikel
Britt Luttik
Britt Luttik
Redacteur
Profiel

Het is weer bijna tijd voor het hoogtepunt van het jaar, namelijk de NWTV-Awards. Ieder jaar beginnen we met Awards, waarbij jij een stem hebt in het bepalen van het beste product van het jaar. Voor gadgets hebben we maar liefst vier verschillende categorieën vol interessante producten: beste hardware, beste audio-apparaat, beste smartphone en beste randapparatuur. In de weken voorafgaand aan de Awards kondigen we de zorgvuldig genomineerde apparaten aan. Deze keer kun je lezen welke producten meedoen in de felbegeerde strijd om de categorie Beste Gaming-accessoire! Stemmen op deze categorie kan hier.

Razer Rajiu Tournament Edition

Gamers die een alternatief zoeken op de standaard meegeleverde DualShock-controller bij een PlayStation 4, zouden zeer zeker de Razer Raiju kunnen overwegen. Deze controller van Razer werkt namelijk op de PS4 en geeft de mogelijkheid om knoppen zelf te configureren via een eenvoudige app op de smartphone. Dat maakt de Raiju erg veelzijdig en mobiel, doordat deze profielen meegenomen kunnen worden wanneer je de controller ergens anders gebruikt. Tevens zorgt de bewuste indeling van de knoppen en triggers voor veel comfort tijdens het gamen. In onze review kreeg de Razer Raiju een welverdiende vijfsterrenscore en dus ook een nominatie voor ‘Beste Gaming-accessoire’!

Razer Raiju Tournament Edition

Plantronics RIG 800LX

De keuze in de headsetmarkt wordt steeds groter en het is een uitdaging om je als bedrijf te onderscheiden. Plantronics speelt daar slim op in met de Plantronics RIG 800LX met Dolby Atmos-ondersteuning. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat het lijkt alsof je games opnieuw ervaart, aldus onze review. Ondanks de lichte bouw heeft de draadloze headset een capaciteit om 24 uur mee te gaan voordat deze opgeladen moet worden. Dankzij de USB-poort is aansluiten op een console of pc een fluitje van een cent. Door zijn gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit verdient de RIG 800LX een nominatie.

Plantronics RIG 800LX

Cooler Master MP860

Cooler Master kennen we natuurlijk van de opvallende computercases en -componenten, maar ook op randapparatuur is de fabrikant zeer actief. Dit jaar werd de Cooler Master MP860 geïntroduceerd, een RGB-muismat voor een aantrekkelijke prijs. Hoewel dit concept niet nieuw is, is de keuze vrij beperkt en duur. Cooler Master brengt daar verandering in, want ondanks de nette prijs zitten er behoorlijk wat interessante specificaties in verwerkt. Zo heeft de mat namelijk twee zijden die gebruikt kunnen worden, een voor snelheid zonder frictie en een voor meer controle. Dit is vooral interessant voor de gamer die veel verschillende games speelt en wil afwisselen. Daarnaast zijn de RGB-leds instelbaar in maar liefst 16,7-miljoen kleuren via de software die wordt meegeleverd.

Beste Gaming-accessoire

Logitech G Pro

Het afgelopen jaar is Logitech flink gaan inzetten op draadloze randapparatuur, wat te zien is met de komst van de G Pro. Een uitdagende klus omdat velen nog niet geloven in draadloos gamen zonder enige vorm van lags of storingen. Toch bewees de fabrikant dat het wel degelijk kan door met een prachtige muis te komen. De G Pro levert dan ook hele nette prestaties, ongeacht welke DPI-instellingen erop staan. Daarnaast is de muis bruikbaar voor zowel links- als rechtshandigen dankzij de verwijderbare knoppen die ingesteld kunnen worden. Hoewel het geen goedkope muis is vergeleken met soortgelijke producten, is het wel een van de eerste die gebruikers zal overtuigen om draadloos te gaan gamen.

Beste Gaming-accessoire

Turtle Beach Stealth 300

Een goede headset hoeft niet duur te zijn, dat laat de Turtle Beach Stealth 300 zien. De headset levert kwalitatief goed geluid en heeft een prettige microfoon waar weinig ruis wordt ondervonden. Wat tevens erg fijn is aan deze headset, is het comfort dat wordt geboden aan brildragers, wat niet altijd vanzelfsprekend is. Daarnaast komt het geluid ook erg goed uit de doeken op een Xbox One door de ondersteuning van Dolby Atmos. Hoewel het geen premium product is, biedt de headset behoorlijk wat kwaliteit voor een product uit het midden/budget-segment. Een nominatie voor ‘Beste Gaming-accessoire’ is dan ook zeker op zijn plaats.

Turtle Beach Stealth 300

Omen X by HP Mindframe

De gaming-lijn van HP is in de afgelopen jaren sterk gegroeid en krijgt er regelmatig nieuwe producten bij. Zo ook de Omen X by HP Mindframe, een headset die goed geluid levert en gebruikmaakt van een speciale koelingstechnologie. Daardoor zijn lange gamesessies geen enkel probleem meer, want de oorschelpen wordt actief gekoeld. Daarnaast ziet de headset er behoorlijk luxe uit door het bekende Omen-design. Het virtueel 7.1-surround geluid wat eruit komt, maakt het gamen nog echter en geeft de beleving extra dimensie.

Beste Gaming-accessoire