Doorgaan naar artikel
New Super Mario Bros. U Deluxe
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

New Super Mario Bros. U Deluxe heeft de potentie een echte topper te worden, vooral wanneer je het origineel nooit gespeeld hebt. Het is en blijft echter afwachten of het ook echt zo uitpakt.

Begin volgend jaar ligt New Super Mario Bros. U Deluxe in de winkels, maar wij mochten al met de game aan de slag om voor jullie een preview te schrijven. De game is een remaster van het origineel op de Wii U, waar het een groot succes was. Maar aangezien de Nintendo Switch nu al meer verkocht is dan de Wii U is het niet meer dan logisch het spel nog een keer uit te brengen.

New Super Mario Bros. U Deluxe

Het verhaal is simpel doch doeltreffend: Bowser heeft het weer eens voorzien op Peach en ontvoert haar zoals altijd dus voor het gemak. Met een kleine kanttekening, dit keer blijft hij in haar kasteel en gooit hij Mario en zijn vrienden uit het Mushroom Kingdom. Hierdoor kom je niet ineens in hele nieuwe soorten werelden terecht, maar wel zie je weer alles voorbijkomen.

Net als iedere New Super Mario Bros. speel je het spel als een side-scroller. Gekeken vanaf de zijkant moeten Mario en zijn vrienden de werelden overwinnen om terug in Mushroom Kingdom te komen. Deze vertrouwde gameplay wordt aangevuld met een aantal nieuwe items, zoals de eikel-paddenstoel, waardoor je in een soort van eekhoorn verandert die kan zweven. Ook is Yoshi weer van de partij, met zowel oude als nieuwe krachten.

Waar de game in uitblinkt is het samenspel. Net als bijna iedere andere Nintendo-game biedt New Super Mario Bros. U Deluxe een offline multiplayer. Spelers kunnen lekker op de bank met drie anderen met of tegen elkaar spelen. Natuurlijk moet je samen het einde van een level halen, maar je kunt ook ervoor gaan om de hoogste score te halen. Hierdoor wil je elkaar nog weleens bewust in een ravijn drukken.

Grafisch is duidelijk dat Nintendo er een beetje moeite in heeft gestopt, maar niet te veel. New Super Mario Bros. U Deluxe ziet er op de Switch net iets gelikter uit dan op de Wii U. Dit, in combinatie met de toch al kleurrijke en interactieve werelden, maakt het een lust voor het oog, in hoeverre zo’n simpele game dat kan zijn althans.

New Super Mario Bros. U Deluxe

New Super Mario Bros. U Deluxe heeft de potentie om opnieuw een toffe game te worden. Op 11 januari weten we eindelijk of het spel echt een succes wordt, dus kijk vooral uit naar onze review ergens rond die tijd.