Doorgaan naar artikel
Anke Gorter
Anke Gorter
Profiel

Attack-forme Deoxys vs Originele Deoxys

Eigenlijk verschillen de vormen van Deoxys niet erg veel van elkaar. Ook de Attack-forme van Deoxys is een Psychic-type, waardoor de weatherboost hetzelfde blijft. Het verschil zit vooral in de aanvallen. De fast aanvallen van de attack-forme zijn Poison Jab en Zen Headbutt. De charged aanvallen van deze Deoxys zijn Psycho Boost, Zap Cannon en Dark Pulse. De maximale CP van Attack-forme Deoxys is 2580, iets lager dan die van de originele, deze is namelijk 3160. Een ander groot verschil zit in de statistieken van beide Deoxys vormen. Attack-forme Deoxys heeft een Attack van 414, het hoogste van alle Pokémon in Pokémon Go, een Defense van 218 en een Stamina van 137.

Attack-forme Deoxys als Raidboss

In Pokémon Go is Deoxys te vangen via EX-raids. Intussen is het al bekend hoe je EX-passen kunt krijgen; je moet zo veel mogelijk raids doen op EX-gyms. Maar, wanneer je een EX-pass bemachtigd hebt, moet je hem nog wel verslaan. Dit kun je het beste doen door gebruik te maken van Ghost-types. Deoxys is namelijk erg goed te vergelijken met Mewtwo. Daardoor is Mewtwo met Psycho cut of Confusion en de legacy move Shadow ball te gebruiken om tegen Deoxys te raiden. Andere goede counters zijn:

  • Tyranitar: Bite/Crunch
  • Gengar: Shadow claw (legacy move), Hex/ Shadow ball
  • Absol: Snarl/Dark pulse
  • Banette: Shadow claw/ Shadow ball

Wanneer je bovenstaande Pokémon nog niet hebt, kun je ook Sharpedo, Pinsir, Houndoom of Scizor gebruiken met Bug- en Dark aanvallen. Doordat Deoxys een puur Psychic- type is, is hij alleen boosted bij “windy weather”. De Raid-CP van de Attack-forme -Deoxys is 37450. De vang-CP ligt tussen de 1372 en 1474. Wanneer het “Windy weather” is, ligt de vang-CP tussen 1716 en 1842. De catch rate van Deoxys is 6%, en de cirkel van Deoxys is groot, dus je kan prima excellent throws gooien, waardoor de kans groot is dat je deze nieuwe vorm gelijk gaat vangen!