Doorgaan naar artikel
Kalypso heeft opnieuw Tropico 6 uitgesteld
Britt Luttik
Britt Luttik
Algemeen manager
Profiel

Helaas heeft Kalypso opnieuw Tropico 6 uitgesteld. De game zou origineel vorig jaar in de zomer al verschijnen, maar werd destijds vooruitgeschoven naar 25 januari. In een open brief legt directeur Simon Hellwig uit dat er nog twee maanden extra nodig zijn omdat de game nog net niet helemaal aan de verwachtingen voldoet. De nieuwe releasedatum staat op 29 maart voor Windows, OS X en Linus. Later in de zomer zullen de PlayStation 4 en Xbox One volgen.

Het nieuwste deel van de citybuilder zal spelers meenemen naar de Caraïben waar je de rol inneemt van dictator El Presidente. Om alles onder controle te houden moet je een kolonie opbouwen, toerisme verhogen en vooral veel politieke keuzes maken. Zo zal lang niet iedereen het eens zijn met de economische keuzes van onze dictator, met een mogelijke opstand als gevolg.  Voor het eerst in de serie zal er nu een mogelijkheid zijn om een rijk over meerdere eilanden uit te breiden en verschillende beroemde gebouwen neer te zetten, zoals de Eiffeltoren.

Als een goedmaker voor het extra wachten heeft Kalypso de allereerste DLC gratis gemaakt voor mensen die Tropico 6 pre-orderen voor donderdagavond.