Doorgaan naar artikel
Britt Luttik
Britt Luttik
Redacteur
Profiel

Tijdens de CES 2019 presenteren bedrijven met trots hun nieuwste producten die boordevol technologische snufjes zitten. Zo is ook de Razer Raptor aangekondigd, de allereerste monitor van de hardwarefabrikant Razer. We kennen Razer vooral van de bekende toetsenborden, muizen, headsets en de Razer Phone 2, die we onlangs mochten reviewen. Nu wordt de gaminglijn voor het eerst uitgebreid met een 27″ WQHD-IPS-display. Op het eerste gezicht is het een monitor met een slank uiterlijk door de dunne bezels langs het scherm die 2.3mm zijn. Aan de onderkant wordt het scherm ondersteunt door een dun standaard waarbij de kabels aan de achterkant stijlvol zijn weggewerkt.

Inhoudelijk heeft het scherm een resolutie van 2560×1440 (Quad-HD) en een verversingssnelheid van 144Hz. Dit is vooral aantrekkelijk voor gamers omdat deze combinatie momenteel het best betaalbaar is op de markt. AMD FreeSync wordt ondersteund, wat betekend dat presaties nog extra worden verbeterd wanneer je in bezit bent van een AMD-videokaart. Verder zijn er aansluitingen voor HDMI, DisplayPort, USB-C en USB 3.0. Uiteraard mag Razer Chroma niet ontbreken, dit zien we terug in de standaard waarin RGB-leds zijn verwerkt.

De Razer Raptor zal later dit jaar beschikbaar zijn via Razer.com in de V.S. en Canada voor $699,99. Of de monitor naar de Europa komt, zullen we nog even moeten afwachten.