Doorgaan naar artikel
Julia de Bruin
Julia de Bruin
Profiel

2019 Is alweer even bezig. Voor je het weet ben je al je goede voornemens vergeten. Maar niet getreurd, wij leiden je graag af van al je voornemens met het beste van Netflix. In deze tweede week van 2019 besteden we extra aandacht aan een aantal nieuwe topseries. Iedere week brengt Netflix nieuwe films en series uit die het kijken waard zijn. Of juist niet. Aan ons de taak om jullie in het kort te informeren over het nieuwe aanbod.

Grimm (VS, Drama, 2011) ****
Grimm vertelt het verhaal van Nick Burkhardt (David Giuntoli). Deze detective heeft in zijn loopbaan de nodige afschuwelijke dingen gezien. Toch zijn de monsters die hij begint te zien iets waar hij totaal niet op is voorbereid. Eerst denkt hij dat hij het zich inbeeldt, maar dan bevestigt zijn tante dat hij inderdaad echte monsters ziet. Hij blijkt uit een familie te komen van Grimms, mensen die de bovennatuurlijke wezens kunnen zien. In de bloedstollende serie probeert Nick een balans te vinden tussen het bovennatuurlijke en het ‘normale’. Gewapend met zijn politiebadge en zijn kennis van het sprookjesachtige onbekende vangt hij de gevaarlijkste boeven.

When Heroes Fly (IL, Thriller, 2018) ****
When Heroes Fly gaat over vier vrienden die ontzettend hecht waren, totdat de oorlog alles veranderde. Yaeli (Ninet Tayeb), de zus van een van de jongens, komt al gauw om het leven. De mannen hebben elkaar al een tijd niet gezien en leiden hun eigen leven. Daar lijkt weinig verandering in te komen, maar dan besluit een van de jongens contact op te nemen met de broer van Yaeli. Hij denkt haar gezien te hebben. Als de mannen bij elkaar komen, besluiten ze met zijn vieren om haar te gaan zoeken. Ze weten dat de zoektocht door de jungle moeilijk zal zijn. De tocht kan zelfs hun eigen levens in gevaar brengen. In deze spannende thriller zetten ze alles op alles om een leven te redden.

The Blacklist (VS, Drama, 2013) ****
Deze serie is niet helemaal nieuw op Netflix, maar wel de moeite waard om te benoemen. The Blacklist gaat over Elizabeth Keen (Megan Boone). Ze leidt een gelukkig leventje samen met haar man Tom (Ryan Eggold). Als ze aan haar nieuwe baan bij de FBI begint, verandert haar leven behoorlijk. Ze ontmoet de intelligente, imposante zakenman Raymond ‘Red’ Reddington (James Spader). Red staat al meer dan twee decennia op de ‘Most Wanted List’ van allerlei overheidsinstanties. Na jaren gevangenschap te hebben gemeden, geeft hij zichzelf aan. Maar hij wil alleen met Keen praten en hij wil helpen om andere criminelen op te pakken. Waar komt dit na jaren van onderduiking plots vandaan? Waarom wil hij alleen met Keen praten? En wat heeft Elizabeth haar man hiermee te maken?

Releases Week 2 05-01 t/m 11-01

04-01
Lionheart Komedie 2019
Brothers For Life Actie 2018
Dix Pour Cent (3 seizoenen) Komedie 2015
The Blacklist (5 seizoenen) Drama 2013
Heavy Rescue: 401 (2 seizoenen) Reality 2016
05-01
Wayne’s World Komedie 1992
06-01
Grimm (6 seizoenen) Drama 2011
07-01
De Smurfen en het Verloren Dorp Familie 2017
Catwalk: Talesfrom the Cat Show Circuit Docu 2018
08-01
Memories of the Alhambra (S01E10) Drama 2018
Winchester Horror 2018
The Space Between Us Drama 2016
Black Water Actie 2018
09-01
Godzilla: The Planet Eater Animatie 2018
10-01
When Heroes Fly Thriller 2018
Shaka Zulu Drama 1986