Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Eerder deze week is de eerste foto van de OnePlus 7 uitgelekt. Of het om een authentieke foto van het verwachte vlaggenschip voor 2019 van OnePlus gaat, is niet vastgesteld. De foto werd voor het eerst geplaatst op de Chinese website coolapk.com, waarna hij verder verspreid werd. De OnePlus 7 is de verwachte opvolger van de OnePlus 6T en komt naar verwachting rond april of mei uit.

Op de uitgelekte foto is geen camera aan de voorzijde van het toestel te zien, maar is het scherm nagenoeg randloos. Dit in tegenstelling tot de druppelvormige inkeping met de selfie-camera van de OnePlus 6T. De foto lijkt aan te geven dat de OnePlus 7 een alternatieve locatie voor de camera aan de voorzijde krijgt. Er zijn inmiddels een aantal opties voor zo’n alternatieve locatie denkbaar: voor de hand liggen die van de zustermerken van OnePlus. De Vivo Nex en Oppo Find X kwamen eerder al uit met een mechanische pop-up camera. Daarnaast kan de camera ook nog aan de onderzijde van het scherm zijn geplaatst, maar dat is waarschijnlijk de minst reële optie. OnePlus zou volgens de foto in ieder geval niet de weg van onder andere Samsung en Huawei bewandelen, die recentelijk een zogenaamde ‘hole-punch-camera’ introduceerden die in een gaatje in het scherm zit, bijvoorbeeld in de Samsung A8s.

Het meest waarschijnlijk is dat de OnePlus 7 met een ‘slider’ of schuifmechanisme komt, aangezien er een klein stukje van een speaker aan de bovenzijde lijkt uit te steken. De OnePlus 7 zou dan in de voetstappen treden van bijvoorbeeld de Xiaomi Mi Mix 3. De luidspreker voor het voeren van gesprekken zit dan in het achterste deel, waar het scherm op- en afschuift. De smartphones met een schuifmechanisme zien er over het algemeen erg goed uit en zijn wat ons betreft te verkiezen boven het gat in het scherm van Samsung en de kwetsbare pop-up camera’s van Oppo en Vivo.

Over de overige specificaties van de OnePlus 7 is nog steeds weinig bekend. Het is alleen vrijwel zeker dat het nieuwe vlaggenschip met de Qualcomm Snapdragon 855 processor komt, de nieuwe standaardchip voor veel high-end Android-toestellen die in 2019 uitkomen. Andere trends die OnePlus mogelijk volgt zijn een derde camera aan de achterzijde, al dan niet met ondersteuning voor 3D-foto’s en bijbehorende Augmented Reality-toepassingen. Wellicht dat er tijdens het Mobile World Congress eind februari meer over het toestel bekend wordt gemaakt.