Doorgaan naar artikel
Alles wat je wilt weten over de Mortal Kombat 11-onthulling inclusief een boel gameplay
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Zojuist is de officiële Mortal Kombat 11-onthulling geweest in Los Angeles. De game werd in december aangekondigd tijdens The Game Awards, maar toen hebben we alleen een korte trailer gekregen. Vandaag hebben we flink wat gameplay gezien, maar ook nieuwe personages en de proloog van het verhaal kwamen voorbij. Hier is alles wat je moet weten over de onthulling. Waarschuwing: bekijk geen van de beelden die in dit artikel staan als je niet tegen bijzonder gruwelijk geweld kan.

Bovenaan deze pagina zie je de eerste video die ons getoond is. Hier zien we flink wat speciale aanvallen van verschillende personages. Het ziet er vooral weer gruwelijk bruut uit en de graphics zijn om je vingers bij af te likken.

Daarna zijn ook de eerste zeven speelbare personages aangekondigd: Baraka, Sonya, Raiden, Skarlet, Geras, Scorpion en natuurlijk Sub-Zero. Natuurlijk was al aangekondigd dat Shao Kahn beschikbaar is als preorder-bonus.

Vervolgens kregen we een flink aantal fatalities te zien, die je in de video direct hierboven kan bekijken. Fatalities zijn een extra afgrijselijke manier om je tegenstander mee af te maken. Elke Mortal Kombat lijken ze weer net iets ranziger te worden en dit deel is geen uitzondering. Hoofden worden afgehakt, breinen worden opgegeten en nog veel meer.

Mortal Kombat staat ook altijd bekend om het hebben van een redelijk interessant verhaal, al helemaal als je het vergelijkt met andere vechtspellen. Ook in Mortal Kombat 11 wordt er weer op gefocust. We zijn getrakteerd op de hele officiële proloog van de verhaalmodus, dus check hem snel in bovenstaande video.

Videogame-personages zijn cool, maar er zijn ook een boel ‘bad asses’ in het echte leven. Eentje daarvan is vechtersbaas Ronda Rousey, die in Mortal Kombat 11 de stem in zal spreken van oude favoriet Sonya Blade. In de video vertelt ze over haar geschiedenis met de reeks en wat het voor haar betekent om Sonya Blade te mogen spelen.

We eindigde sterk met de onthullingsvideo van een volledig nieuw personage: Geras. Hij lijkt zand te kunnen gebruiken om te teleporteren, maar ook lijkt hij tijd stil te kunnen zetten of terug te draaien. Ook zijn trailer hebben we er natuurlijk voor je bijgepakt.

Dat was het voor deze avond. Over twee weken komt er als het goed is een aankondiging van hoogst waarschijnlijk Kabal, dus ga er maar vanuit dat we dan de trailer voor je zullen hebben.

Mortal Kombat 11 verschijnt 23 april voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.