Doorgaan naar artikel
Martijn Ruijter
Martijn Ruijter
Profiel

Superheldenfilm Black Panther is tijdens de aankomende Oscar-uitreiking genomineerd voor maar liefst zes prijzen, waaronder Beste Film. Al voordat de nominaties voor de 91ste Acadamy Awards, zoals de Oscars officieel heten, bekend waren, was er veel te doen over de meest begeerde categorie. Nooit eerder won een film met superhelden in de hoofdrol de prijs voor Beste Film. Sterker nog: er was zelfs nooit een dergelijke film genomineerd hiervoor. Dit kwam de Oscars door de jaren heen op veel kritiek te staan en de organisatie overwoog naar het schijnt zelfs om een extra categorie in het leven te roepen, om dit soort populaire films toch te kunnen belonen. Dat blijkt nu dus niet nodig, want de nominatie van Black Panther is historisch en volgens velen meer dan terecht.

Naast Beste Film is Black Panther genomineerd voor Beste Originele Muziek, Beste Kostuumontwerp, Beste Geluid, Beste Production Design en Beste Geluidseffecten. De uitreiking van de Oscars is op 24 februari.

Naast Black Panther zijn ook de volgende films genomineerd voor de Oscar van Beste Film: BlacKkKlansman, Black Panther, Bohemian Rhapsody, Green Book, A Star Is Born and Vice.