Doorgaan naar artikel
Julia de Bruin
Julia de Bruin
Profiel

Er verschijnen het hele jaar door ontzettend veel films en natuurlijk trailers van die films. Om ervoor te zorgen dat jij op de hoogte bent van alle films die eraan komen, maken wij wekelijks een overzicht van de nieuwste trailers die je gezien moet hebben! Met deze week The Death and Life of John F. Donovan, The White Crow en Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile.

The Death and Life of John F. Donovan vertelt het verhaal van een onwaarschijnlijke vriendschap. Als Rupert Turner (Jacob Tremblay) nog maar een kind is, schrijft hij een fanbrief naar acteur John F. Donovan (Kit Harington). Rupert had nooit verwacht dat de wereldberoemde acteur terug zou schrijven, maar dat gebeurde wel. Het contact met de acteur was een van de weinige goede dingen in het leven van kleine Rupert. Als Rupert op school en thuis vertelt dat hij via brieven contact heeft met Donovan, wordt hij eerst niet geloofd. Als zijn moeder Sam Turner (Natalie Portman) hem later toch wel gelooft, verbiedt ze het hem om nog brieven naar de acteur te schrijven. 12 jaar later, als Donovan inmiddels niet meer leeft, besluit de inmiddels volwassen Rupert (Ben Schnetzer) om de brieven te openbaren. Wat staat er in die brieven? En wat maakte de vriendschap tussen de twee zo bijzonder?

The Death and Life of John F. Donovan is vanaf 13 maart 2019 te zien in de bioscoop.


The White Crow speelt zich af ten tijde van de Koude Oorlog en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een van de beste dansers uit de Sovjet-Unie reist af naar het Westen om daar te dansen. Terwijl de reizen voor danser Rudolf Nureyev (Oleg Ivenko) alleen maar om dans gaan, wordt ook politiek een groot en belangrijk onderdeel van zijn tour door het Westen. Zijn dansleraar Pushkin (Ralph Fiennes) wordt ondervraagd over het kapitalistische leven van zijn leerling. Het geklets, gepraat en gelach van Nureyev met de westerlingen wordt door de Sovjet-Unie gezien als afvalligheid. Terwijl mensen om hem heen vragen of hij bang is, lijkt hij zich niet al te druk te maken om zijn veiligheid. Als hij begint te beseffen dat zijn dans en zijn vrijheid hem in gevaar brengen, neemt hij een besluit. Hij gaat er alles aan doen om de allerbeste danser te worden. Zelfs als dat betekent dat hij zijn leven niet meer zeker is.

The White Crow is vanaf 11 april 2019 te zien in de bioscoop.

Het is 1969 als Ted Bundy (Zac Efron) en Liz Kendall (Lily Collins) elkaar ontmoeten in een bar in Seattle. Ze worden verliefd en beginnen een relatie. Als Bundy op een verdachtenlijstje van de politie komt te staan vanwge een vermissing, zegt hij tegen zijn vriendin dat hij onschuldig is. Zelfs als hij al vastzit, heeft Kendall nog steeds hoop dat het allemaal niet waar is. Tijdens zijn proces komen er steeds meer gruweldaden aan het licht. De media hebben Bundy al veroordeeld voordat een eerlijk proces dat heeft gedaan. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile neemt ons mee terug naar een zaak waarin een van de meest beruchte seriemoordenaars van de Verenigde Staten wordt vervolgd.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile verschijnt naar verwachting in 2019 in de bioscoop.