Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

In 2018 konden we genieten van het hoogste niveau Dragon Ball FighterZ-actie dankzij de door Bandai Namco georganiseerde Dragon Ball FighterZ World Tour. Afgelopen weekend vonden de finales plaats voor de acht beste spelers van het afgelopen jaar. Op de zaterdag waren er maar liefst vier toernooien om nog de laatste vier plaatsen van de top 8 te bepalen, dit omdat Japanner Kazunoko iets meer toernooien heeft gewonnen dan Bandai Namco voorzien had en daardoor zich ook te veel kwalificatieplekken toe had geëigend. Op de zondag was dan eindelijk de top 8, die voornamelijk door Japanse spelers gedomineerd werd, en de actie was werkelijk om van te genieten. Met lange, tactische en toch flitsende wedstrijden die vaak genoeg tot op de laatste levenspunten neerkwamen, was het een evenement van bijzonder hoog niveau. Kazunoko, die het hele jaar al als de voornaamste speler werd gezien, heeft uiteindelijk ook zijn rechtmatige plaats opgeëist als Dragon Ball Fighter Z World Tour-kampioen.

Voor veel mensen die zelf spelen, is het dan de vraag wanneer Dragon Ball FighterZ seizoen 2 aangekondigd zou worden en ook zou verschijnen. In de trailer bovenaan deze pagina zie je de aankondiging die erbij hoort, waarin Jiren, Videl, Gogeta SSGSS en Super Broly onthuld werden. Jiren en Videl verschijnen aankomende vrijdag al op het strijdtoneel en de rest komt op een later moment. Ook zal het nieuwe seizoen vergezeld worden met de nodige updates om de balans van de game te verzekeren en ervoor te zorgen dat de potjes iets minder sloom aanvoelen soms.

Een spannende tijd dus voor fans van Dragon Ball en vechtspellen. Wij kunnen niet wachten om met opperbaas Jiren iedereen in te maken!