Doorgaan naar artikel
De Palkia-raids zijn er, en zo vang je er een!
Anke Gorter
Anke Gorter
Profiel

De generatie 4-fans zaten er al een tijdje op te wachten: na Giratina, Cresselia en Heatran, is het nu tijd voor de legendarische Water/Draak-Pokémon Palkia. Vanaf 29 januari 22:00 Nederlandse tijd, kunnen alle trainers deelnemen aan Palkia-raids. Let wel op, omdat er in Nederland na 22:00 geen nieuwe raids meer komen, begint de lol voor ons op 30 januari! Daarna is hij tot en met 28 februari te vangen.

Welke Pokémon is Palkia?

Volgens de hoofdspellen van Pokémon, vormt Palkia samen met Dialga en Giratina het zogeheten “Creation Trio”. Hierbij staat Palkia voor de ruimte. Zoals hierboven te zien is, is Palkia wit met roze/paarse accenten. Palkia is een Water/Draak-type, met een maximale CP van 3991. Palkia is een enorm snelle aanvaller, met een statistiek van 280. Zijn verdediging is 215 en zijn stamina 189. Door zijn hoge aanvalstatistiek en zijn types, is Palkia een goede Pokémon om in te zetten in gym-gevechten.

Palkia-raids verslaan

Om de Palkia-raids met zekerheid aan te kunnen, zou je met drie tot vijf sterke spelers van lever 35 of hoger moeten zijn, of met meer dan zes spelers van een lager level. De Raidboss-CP van Palkia is 50019. Omdat het een Water/Draak-type betreft, zijn de aanvallen van Palkia geboost in “windy” en “rainy” weer. Palkia is zwak tegen Draak- en Fairy Pokémon, deze kun je dus prima gebruiken om tegen hem te gaan vechten. Hierbij kun je het beste de volgende Pokémon en aanvallen gebruiken:

  • Rayquaza met Dragon Tail / Outrage.
  • Dragonite met Dragon Tail/Outrage.
  • Palkia met Dragon Tail/Draco Meteor.
  • Salamence met Dragon Tail/ Dragon Meteor.
  • Latios met Dragon Breath/Dragon Claw.

Wanneer je deze Pokémon niet hebt, of er niet genoeg hebt om je deck vol te maken, kun je ook nog gebruikmaken van Latias, Gardevoir, Alolan Exeggutor, Gyarados, Groudon of Mewtwo.

Palkia na de raids

Wanneer je de Palkia-raids hebt verslagen, kun je een Palkia vangen tussen de 2190 en 2280 CP en bij een weather boost tussen de 2737 en 2850 CP. Palkia kent twee “fast-attacks” en drie “charged-attacks”. De fast attacks zijn Dragon Breath en Dragon Tail, en de charged attacks Draco Meteor, Fire Blast en Hydro Pump. De beste aanvallen zijn dan Dragon Tail en Draco Meteor. Een Palkia kun je dus erg goed gebruiken in je team, aangezien Rayquaza al een tijdje niet meer te vangen is. Daarnaast is Palkia ook effectief tegen zichzelf! Ons advies is dan ook om er zo snel mogelijk een paar te bemachtigen!