Doorgaan naar artikel
The Liar Princess and the Blind Prince
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

The Liar Princess and the Blind Prince is een prachtig modern sprookje. Het verhaal is erg mooi en wordt ook op een prachtige manier verteld. In combinatie met de grafische stijl en de muziek is deze titel een echte aanrader.

Wanneer je het hebt over Nippon Ichi Software gaat er bij de meeste mensen geen lampje branden. De Japanse ontwikkelaar is met name bekend van de Disgaea-serie. Sinds 2003 heeft het bedrijf ook een Amerikaanse tak, NIS America, voor releases buiten Azië. NIS America komt deze maand met The Liar Princess and the Blind Prince, een spel dat al eerder verscheen in Japan voor de PlayStation 4, Nintendo Switch en PlayStation Vita. Aangezien wij geen Japans spreken, was dit een mooi moment om met deze titel aan de slag te gaan.

The Liar Princess and the Blind Prince-launchtrailer, The Liar Princess and the Blind Prince

Er was eens een wolf met een verschrikkelijk mooie stem. Elke avond zong zij prachtige liedjes op een hoge berg. Niet ver daarvandaan woonde een knappe prins en hij was enorm gecharmeerd van de stem van de wolf. Echter wist hij niet dat het een wolf was en daarom ging hij op onderzoek uit. De prins klom omhoog om te zien wie er schuilging achter het mooie gezang. De wolf schrok daar zo erg van dat ze flink uithaalde met haar klauw. Ze raakte per ongeluk de ogen van de prins met haar scherpe nagels. De prins viel naar beneden en was blind geworden door het incident. Hij werd meegenomen door een soldaat die precies op dat moment in de buurt was. Een aantal dagen later kreeg de wolf enorm veel spijt en ze besloot de prins een bezoek te brengen, maar niet zonder langs te gaan bij de heks, zodat ze de vorm aan kon nemen van een prachtige prinses. Ze was vastbesloten om het zicht van de prins weer te herstellen.

Zoals je aan bovenstaand verhaal kunt zien, is The Liar Princess and the Blind Prince een modern sprookje. De game kent geen realistische cutscenes, maar vertelt het verhaal in de vorm van prachtige tekeningen. Normaal gesproken voelt dat een beetje goedkoop aan, maar in dit geval past het perfect bij de game. De beelden worden aan elkaar gepraat door een Japanse vrouw met een zeer aangename stem. Op de achtergrond hoor je ook nog eens heerlijk rustige muziek die het geheel compleet maakt. Je wordt vrijwel direct meegezogen in het verhaal en leeft mee met beide hoofdrolspelers. De getekende stijl is ook overgenomen voor de rest van de game. Het ziet er daardoor niet heel echt uit, maar dat helpt juist bij het sprookjesachtige gevoel. De wolf is zelfs een beetje op een vreemde manier getekend, maar hierdoor lijkt ze minder angstaanjagend. De hele stijl past gewoon precies en zorgt ervoor dat je wilt blijven spelen.

The Liar Princess and the Blind Prince is een platformer met veel puzzelelementen. Het doel van het spel is om de blinde prins door de verschillende levels heen te slepen. Door het vasthouden van zijn hand, kun je de prins meenemen. De wolf kan van gedaante verwisselen door een simpele druk op de knop. Als wolf kan je niet de hand van de prins vasthouden, want dan merkt hij dat je een wolf bent. Als wolf kun je grotere sprongen maken, objecten kapotmaken, vijanden verslaan en ben je een stuk zwaarder. Als prinses kun je kleinere ruimtes betreden en kun je interactie hebben met bepaalde voorwerpen. Het is dus heel erg belangrijk om te switchen tussen de wolf en de prinses. Ook kun je de prins, later in het spel, kleine opdrachten influisteren, zoals het oppakken van stenen en kleine stukjes lopen. De puzzels die je moet oplossen, zijn nooit echt heel moeilijk maar ook niet te makkelijk. Het is eigenlijk precies goed en zo kun je optimaal genieten van het verhaal, want dat is eigenlijk waar het om draait.

The Liar Princess and the Blind Prince is eigenlijk een prachtig modern sprookje met een hele mooie stijl. De gameplay is niet heel erg lastig, maar dat zorgt er juist voor dat het verhaal centraal staat. De graphics en muziek maken er samen met het verhaal een mooi geheel van. Ook zul je niet heel lang bezig zijn met deze game, want met zo’n vier uur ben je er alweer doorheen.

Voor deze review speelden wij The Liar Princess and the Blind Prince op de Nintendo Switch. Het spel is verkrijgbaar voor PlayStation 4, Nintendo Switch en in Japan voor de PlayStation Vita.