Doorgaan naar artikel
Teufel Airy
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Teufel Airy is een fijne, lichtgewicht on-ear draadloze hoofdtelefoon. Het apparaat voelt degelijk en doordat hij volledig opvouwbaar is, is hij makkelijk overal mee naar toe te nemen. Helaas is door het ontbreken van de diepe bas deze hoofdtelefoon niet voor iedereen weggelegd, maar de prijs-kwaliteitsverhouding is verder dik in orde.

Het Duitse audiobedrijf Teufel heeft sinds de IFA afgelopen jaar verschillende nieuwe audioproducten uitgebracht, waaronder de Teufel CROSS en GO. Beide zijn draagbare speakers voorzien van een stevige body en een krachtig geluid. Ook hebben ze een tweede generatie op de markt gebracht van de Teufel Airy.

Deze draadloze hoofdtelefoon is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit en valt onder de on-ear-modellen. Dit wil zeggen dat de oorkussens op het oor rusten in tegenstelling tot de over-ear-modellen waarbij de oorkussens geheel over de oren vallen. Bij het uitpakken van de hoofdtelefoon valt al direct op dat het een bijzonder lichtgewicht is en daarbij ook erg compact is. Dit komt mede doordat de hele hoofdtelefoon opvouwbaar is.

Teufel Airy

De twee oorkussens zijn voorzien van kunstleer, waardoor ze zacht aanvoelen. Wat opvallend is dat deze kussens, in tegenstelling tot de meeste andere hoofdtelefoons, vervangen kunnen worden. Ook heeft Teufel de bouwkwaliteit onder handen genomen en is het geheel van een stevig kunststof gemaakt. Deze combinatie zorgt ervoor dat de Teufel Airy voor een lange tijd meegaat. Daarnaast wordt hij geleverd met verschillende ringen in verschillende kleuren waarmee je de Airy kan personaliseren naar eigen smaak. De relatief kleine oorkussens drukken een beetje op je oren wat ervoor zorgt dat ze, vooral bij langere luistersessies, voelbaar aanwezig zijn. Dit kan overigens een persoonlijke ervaring zijn en mogelijk speelt de vorm van je hoofd hierbij ook een rol.

De ene oorschelp is voorzien van enkele knoppen om bijvoorbeeld nummers te skippen of te pauzeren. De ander kant is dit keer niet voorzien van volumeknopjes, maar van een wieltje. Je ziet dit niet vaak bij hedendaagse hoofdtelefoons, maar het is wel een leuke toevoeging. De aanwezige accu verzorgt bij een volle lading maar liefst 30 uur aan luisterplezier. Dit is meer dan bij de meeste andere draadloze modellen.

Teufel Airy

Wat het geluid betreft valt dit ook zeker niet tegen, maar helaas laten de lage tonen niet te veel van zich horen. Dit maakt het model wat minder geschikt voor de echte bas-liefhebbers. Desondanks is het geluid over het algemeen dik in orde. De Teufel Airy ligt voor de adviesprijs van €149,99 in de winkels. Dit is een schappelijke prijs gezien de kwaliteit wat je ervoor terug krijgt.