Doorgaan naar artikel
Overleven in Days Gone wordt in nieuwe trailer uitgelegd
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Ruim twee weken geleden werd een nieuwe video gelanceerd over het landschap. Een week later verscheen een nieuwe trailer die de speler meer liet zien over zijn trouwe vriend, de motor. Nu is een derde trailer onthuld waarin het overleven in Days Gone wordt uitgelegd.

Van wat we van de game weten, zal het overleven niet makkelijk zijn. Er lopen talloze zombie-achtige wezens rond en alsof dit nog niet genoeg is, dien je ook op te passen voor alle wilde dieren, andere vijanden en de omgeving zelf. De meest voorkomende wezens zijn “swarmers”. Deze naam hebben ze te danken omdat ze in flinke groepen erop uitgaan. Er zijn ook “Nudes”, zij zullen alleen aanvallen als je gezondheid erg zwak is. Wanneer ze eenmaal achter je aan komen, dan blijven ze ook komen. Dan hebben we ook nog “Screamers”, zoals de naam al doet vermoeden zullen zij harde kreten uitslaan om andere Swarmers erbij te roepen.

Daarnaast wordt er in de video ook verteld hoe je zowel met als zonder wapens kunt overleven. Wees zuinig op je wapens en repareer ze wanneer dit nodig is: een kapotte knuppel kan het verschil betekenen tussen leven of dood. Wil je wat kogels besparen, dan kan je ook je vijanden besluipen en ze afmaken met je mes.

Days Gone staat gepland voor 26 april en komt enkel uit voor de PlayStation 4.