Doorgaan naar artikel
Julia de Bruin
Julia de Bruin
Profiel

Er verschijnen het hele jaar door ontzettend veel films en natuurlijk trailers van die films. Om ervoor te zorgen dat jij op de hoogte bent van alle films die eraan komen, maken wij wekelijks een overzicht van de nieuwste trailers die je gezien moet hebben! Met deze week Pet Sematary, Shaft en The Sun Is Also a Star.

Bijna 50 jaar na de eerste Shaft-film komt deze zomer de derde uit. In de film zien we John Shaft I (Richard Roundtree) en John Shaft II (Samuel L. Jackson) terugkeren. Maar naast de oude bekenden maken we in dit deel ook kennis met John Shaft Jr. (Jessie T. Usher). Als hij bij zijn vaders huis langsgaat omdat hij hem al heel lang niet heeft gezien, wordt hij door zijn vader verrast met een pistool op zijn achterhoofd. Als Shaft II realiseert dat het zijn zoon is, laat hij het wapen gelukkig snel zakken. Shaft neemt zijn zoon onder zijn hoede en neemt hem mee naar zijn werk. De investigator is druk bezig om allerlei zaken te onderzoeken en ook opa Shaft is immer van de partij. De drie generaties Shaft-mannen vormen een goed team. De mannen zijn goed op elkaar ingespeeld en samen lossen ze veel zaken op. De moeder van Junior (Regina Hall) is er echter allesbehalve blij mee dat haar zoon mee gaat op al die gevaarlijke avonturen. Als hem maar niks overkomt …

Shaft is vanaf 14 juni 2019 te zien in de bioscoop.

In de verfilming van Stephen Kings Pet Sematary ontdekt Ellie Creed (Jeté Laurence) in een bos een begraafplaats voor huisdieren. Ze is nieuwsgierig en besluit een kijkje te nemen. Haar vader Louis Creed (Jason Clarke) vertelt haar dat het heel normaal is dat dieren begraven worden en een graf krijgen. Net als mensen gaan ook dieren nou eenmaal dood. Eng hoeft Ellie het niet te vinden. Maar als buurtbewoner Jud Crandall (John Lithgow) aan vader Creed vertelt over de geschiedenis van het bos en de begraafplaats, wordt de sfeer toch wat griezeliger. Er blijken al eeuwenlang rituelen uitgevoerd te worden om te voorkomen dat de dieren die daar ooit leefden terugkomen. Als de dieren toch herrijzen, zijn de mensen hun leven niet meer zeker. De herrijzenis van een van de katten leidt tot onheilspellende gebeurtenissen.

Pet Sematary is vanaf 4 april 2019 te zien in de bioscoop.

In The Sun Is Also a Star zien we Natasha Kingsley (Yara Shahidi) door New York lopen. Die stad is haar thuis, maar ze is niet in Amerika geboren. Ze heeft net gehoord dat ze definitief het land moet verlaten. Diep in gedachten verzonken steekt ze zonder te kijken de weg over. Net voordat ze voor een auto stapt, trekt een jongen (Charles Melton) haar van de weg af. Als ze hem bedankt en zich vervolgens aan hem voorstelt, raken ze in gesprek. Daniel Bae vertelt Natasha over de gedichten die hij schrijft. Terwijl hij gelooft in liefde en het lot, zegt Natasha daar juist helemaal niet in te geloven. Als Daniel Natasha zegt dat hij haar in een dag verliefd op hem kan maken, geeft ze hem die kans. Er lijkt al snel iets op te bloeien tussen hen. Maar als Natasha aan Daniel vertelt dat zij morgen wordt uitgezet, weten ze allebei dat hun tijd samen kort is. Kunnen het lot en de liefde daar iets aan veranderen?

The Sun Is Also a Star is vanaf 16 mei 2019 te zien in de bioscoop.