Doorgaan naar artikel
Hollow Knight-vervolg onthuld door Team Cherry
Arran Winmai
Arran Winmai
Algemeen manager
Profiel

Team Cherry heeft onthuld dat ze werken aan een Hollow Knight-vervolg. De game heeft de naam Hollow Knight: Silksong gekregen en het focust zich op Hornet, een personage dat fans zullen herkennen uit het hoofdspel. Hornets avontuur zal zich afspelen in een geheel nieuw koninkrijk vol nieuwe insecten, zowel vriendelijk als vijandelijk.

Op hun blog laat Team Cherry weten dat mensen die Hollow Knight gebackt hadden op Kickstarter als een bedankje Silksong gratis zullen ontvangen en zelfs mogen kiezen tussen een pc- of Switch-versie. Wanneer de game zal verschijnen, is nog niet bekend. Er zijn nog geen plannen voor een release op andere consoles, maar de makers houden de mogelijkheid in hun achterhoofd.

Ten opzichte van het hoofdpersonage in Hollow Knight is Hornet veel acrobatischer en dit zal gereflecteerd worden in de gameplay. Haar speelstijl zal vooral draaien om behendigheid en snelheid. Bovendien zullen spelers wapens en gadgets kunnen craften om hun arsenaal steeds meer te laten groeien. Ook laat Team Cherry weten dat er ruim honderdvijftig vijanden aanwezig zullen zijn. Tenslotte kunnen fans die het spel uitgespeeld hebben, opnieuw beginnen met de Silk Soul-modus. Dit is een uitdagendere belevenis.

Van ons kreeg Hollow Knight veel lof. De Switch-versie werd tweede in Arrans top 3 van 2018.

Hollow Knight: Silksong zal te spelen zijn op Nintendo Switch en pc. Een releasedatum is nog niet bekend.