Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Het Mobile World Congress in Barcelona gaat officieel op 25 februari van start, maar de eerste nieuwtjes zijn al naar buiten gebracht. Een van de nieuwtjes is de onthulling van de vouwbare Huawei Mate X.

Afgelopen week werd al de vouwbare Samsung Galaxy Fold aangekondigd. Als tegenhanger komt Huawei nu met de Mate X. De smartphone is voorzien van meerdere schermen. Zo heeft het toestel in dichte toestand aan de voorkant een schermgrootte van 6,6 inch. De achterkant is voorzien van een 6,38 inch scherm. De verschillende cameralenzen aan deze kant zijn de oorzaak van het iets kleinere scherm. Wanneer de Mate X is opengevouwen heb je een 8 inch scherm tot je beschikking, waarmee je een mini-tablet in handen hebt. Het scherm beschikt over een resolutie van 2480 bij 2200 pixels.

De Huawei Mate X is tevens voorzien van een 5G-verbinding. Dit is met oog op de toekomst gezien dit protocol nog vrijwel nergens wordt toegepast, maar wel al steeds dichterbij komt als de nieuwe standaard. Het Balong 5000-modem moet daarbij een snelheid tot 4,6 gigabyte per seconde kunnen halen, wat bijzonder snel is. Onder de motorkap vinden we tevens een Kirin 980-processor en 8GB RAM-geheugen. Voor de opslag van je foto’s, video’s en apps mogen we rekenen op 512GB opslagruimte.  Opvallend is dat de vouwbare Huawei Mate X is voorzien van een tweetal accu’s dat samen over een capaciteit van 4500 mAh beschikt.

De eerste Mate X zal rondom de zomer van dit jaar beschikbaar moeten zijn voor de flinke prijs van €2.299,-.

vouwbare Huawei Mate X