Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Er was al bekend dat we tijdens het Unpacked-evenement van Samsung verschillende aankondigingen mochten verwachten. Een van de verassingen was de Samsung Galaxy Fold-smartphone, een vouwbaar toestel zoals de naam al een beetje weggeeft.

Er werd al een tijdje gespeculeerd over een vouwbaar scherm en dit werd bevestigd door de aankondiging van de Galaxy Fold. Samsung wil zich onderscheiden van de concurrenten door met een compleet nieuw premium-model te komen. De fabrikant gebruikt al bij verschillende modellen een AMOLED-scherm. Bij de Fold zal dit niet anders zijn, het geld dan overigens ook voor beide schermen.

De afmeting van het “normale” scherm is 4,6 inch met een 21:9-verhouding. Wanneer het scherm wordt opengeklapt, krijg je een scherm van  7,3 inch. Het scherm is dan wel meer vierkant in een 4.2:3-verhouding. Naast dat je meer schermruimte tot je beschikking hebt kun je met deze “tablet-modus” ook gebruik maken van meerdere apps tegelijkertijd. Het multitasken werkt in deze variant tot wel drie apps tegelijk. Om naadloos te kunnen werken tussen beide instellingen, heeft Samsung de “App Continuity”-feature toegepast. Dit houdt in dat wanneer je in een app zit en het scherm openklapt, dat je dan direct verder kunt werken waar je was gebleven. Dit zal overigens ook in samenwerking met app-ontwikkelaars moeten worden opgepakt. Zij zullen uiteindelijk hun apps compatibel moeten maken met deze vorm.

Als we naar de interne specificaties kijken, is de Samsung Galaxy Fold voorzien van een 7nm octa-core processor. Dit in combinatie met 12GB RAM-geheugen en 512GB opslagruimte. Daarnaast is dit nieuwste model voorzien van maar liefst 6 cameralenzen. Helaas is er geen MicroSD-slot aanwezig, maar dit is wellicht ook niet nodig met 512GB. Dit leuke toestelletje is dus een flink apparaat en zal ook met een flinke prijs komen. De aanschafprijs ligt op $1.908,- en is vanaf 26 april verkrijgbaar. Helaas zijn de Europese prijzen nog niet bekend.

Samsung Galaxy Fold-smartphone