Doorgaan naar artikel
Latias komt terug, en met deze raidguide krijg je er een!
Anke Gorter
Anke Gorter
Profiel

Nu Palkia alweer bijna verdwenen is uit de raids, is het tijd voor een nieuwe level 5-raid. Deze keer geen nieuwe generatie 4-Pokémon, maar een oude bekende die even om de hoek komt kijken. Eventjes maar, want dit weekend is het speciale Raid-weekend! Vanaf vanavond 22.00 Nederlandse tijd, is het hele weekend de rode Dragon-type Pokémon te vangen in level 5-raids. Omdat er na tien uur ’s avonds geen nieuwe eieren meer spawnen, zijn de raids pas zaterdagochtend beschikbaar. Ondanks dat ze een niet heel bijzondere en gewilde Pokémon is, is het toch de moeite waard; er is namelijk ook een shiny-variant te vangen! In deze raidguide lees je hoe je een Latias kan verslaan en hoe de shiny eruitziet.

Welke Pokémon is Latias?

Zoals hierboven te zien is, is Latias de rode variant van de Dragon-tweeling. Samen met haar broer Latios, bewaakt zij, volgens een van de Pokémonfilms, de stad “Alto-Mare”. Ze is een Dragon-Psychic-type. Zoals jullie misschien al weten, is ze niet enorm bijzonder. Haar statistieken zijn middelmatig en er zijn veel sterkere Dragon- of Psychic-type Pokémon zoals Dragonite en Mewtwo. De statistieken zien er als volgt uit: Attack: 228, Defense: 246 en Stamina: 190. De shiny-variant is erg mooi, hier kleurt de Latias goud.

De raidbattle

Wanneer je zaterdag of zondag een raid wilt gaan doen, heb je vier tot vijf sterke spelers van level 35+ nodig. Wanneer de levels lager zijn, heb je dus meer spelers nodig. De Raid Boss CP is 48080. Latias krijgt een weather boost bij “windy weather”.  Om de raid te winnen, heb je de volgende Pokémon nodig.

  • Rayquaza met Dragon Tail en Outrage
  • Palkia met Dragon Tail en Dragon Meteor
  • Dragonite met Dragon Tail en Outrage
  • Salamence met Dragon Tail en Dragon Meteor
  • Latios met Dragon Breath en Dragon Claw
  • Mamoswine met Powder Snow en Avalanche

Wanneer je deze Pokémon niet, of niet genoeg hebt, is er geen paniek. Doordat Latias een Dragon-/Psychic- type is, zijn er veel types effectief tegen haar. Je kan ook Bug, Dark, Dragon, Fairy, Ghost en Ice types gebruiken.

Na de raid

Wanneer je Latias verslagen hebt, kun je haar gaan vangen. De CP waarbinnen ze te vangen is, is 1921-2006, of 2402-2507 wanneer het “Windy” weer is. Ze heeft verschillende quick en charged attacks, dit zijn allemaal dragon en psychic aanvallen. Latias kan de volgende aanvallen hebben:

  • Quick: Dragon Breath en Zen Headbutt
  • Charged: Outrage, psychic en Thunder

Hierbij is Dragon Breath met Outrage de beste combinatie.

Nu je alles weet over Latias, trommel je vrienden op en ga morgen op pad om misschien wel die shiny Latias te vangen!