Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Het Mobile World Congress is momenteel volop aan de gang. Het is inmiddels duidelijk dat er deze week geen officiële onthulling voor de OnePlus 7 is gepland. Toch weten we inmiddels meer over het aankomende vlaggenschip van OnePlus, want uit een interne bron zijn de waarschijnlijke specificaties van de OnePlus 7 gelekt.

De specificaties (onder voorbehoud) op een rijtje:

Een compleet randloos scherm

De focus bij de OnePlus 7 ligt op het bieden van een geheel randloze full-screen-ervaring. Waar de OnePlus 6T nog een druppelvormige inkeping had, kiest OnePlus voor de opvolger voor het geheel weghalen van de selfie-camera uit het scherm. In plaats daarvan komt de selfie-camera waarschijnlijk via een mechanische pop-up naar boven, zodra je naar de selfie-camera schakelt. Een mogelijke inspiratie hiervoor zou kunnen komen van de recent onthulde Vivo V15 Pro. Vivo is onderdeel van hetzelfde bedrijf als OnePlus en de bedrijven delen vermoedelijk hun R&D-afdelingen. Ook eerdere toestellen van Vivo hadden al een mechanische pop-up-camera. Naar verluid werkte dat mechanisme goed, al zou dit wel kwetsbaarder zijn dan het uitschuif-mechanisme voor de selfie-camera op bijvoorbeeld de Xiaomi Mi Mix 3.

De nieuwe gelekte informatie lijkt te stroken met de uitgelekte foto van vorige week, waarin een OnePlus 7 met een volledig randloos scherm te zien was. Volgens de interne bron bestond er nog een kleine kans dat de vingerafdrukscanner op de OnePlus 7 naar de achterzijde zou worden verplaatst. Tevens werd er geïnvesteerd in het softwarematig verbeteren van de camera ten opzichte van de OnePlus 6T. Die kreeg  onder andere ‘Night Mode’ en een verbeterde portretmodus mee als vernieuwingen bij de lancering.

Dat de OnePlus 7 met de nieuwe Snapdragon 855 processor uit komt werd al eerder aangenomen. Het lijkt nu wel definitief dat de OnePlus 7 niet meteen met 5G-ondersteuning uit komt. OnePlus heeft een aparte stand op het MWC 2019 waar de 5G-technologie in hun producten tentoongesteld wordt. Dat wordt echter niet gedaan door middel van een OnePlus 7. Tevens werd eerder al gelekt dat er een apart 5G-product bij OnePlus in de maak is.

Naar verwachting zal de officiële onthulling van de OnePlus rond de lancering van het toestel in mei plaatsvinden.