Doorgaan naar artikel
De Dialga-raids zijn er, en zo vang je er één!
Anke Gorter
Anke Gorter
Profiel

Een logisch gevolg van de Palkia-raids: Dialga komt naar Pokémon Go! De legendarische Staal-/Draak-Pokémon is vanaf vandaag te zien in de level-5 raids. Vanaf 1 maart 22:00 Nederlandse tijd, kunnen alle trainers deelnemen aan raids. Let wel op, omdat er in Nederland na 22:00 geen nieuwe raids meer komen, is hij in Nederland pas op 2 maart te vangen. Daarna is hij er tot en met 28 maart.

Dialga, level 5-raidbossen, Dialga en Palkia, Dialga-counters, level 5- en Mega-Raidbosses voor juli 2022, Dialga

Welke Pokémon is Dialga?

Volgens de hoofdspellen van Pokémon, vormt Dialga samen met Palkia en Giratina het zogeheten “Creation Trio”. Hierbij staat hij voor de tijd. Zoals hierboven te zien is, is hij donkerblauw met grijze accenten. Palkia is een Staal-/Draak-type, met een maximale CP van 4038. Dialga heeft een statistiek van 275 Attack, 211 Defense en 205 Stamina.

Dialga-raids verslaan

Om de raids met zekerheid aan te kunnen, zou je met drie tot zes sterke spelers van level 35 of hoger moeten zijn, of met meer dan zeven spelers van een lager level. De Raidboss-CP van Dialga is 53394. Omdat het een Staal-/Draak-type betreft, zijn de aanvallen van Palkia geboost in “snowy” en “windy” weer. De Pokémon is zwak tegen Vecht- en Grond-Pokémon, deze kun je dus prima gebruiken om tegen hem te gaan vechten. Hierbij kun je het beste de volgende Pokémon en aanvallen gebruiken:

  • Groudon met Mud Shot en Earthquake
  • Machamp met Counter en Dynamic Punch
  • Breloom met Counter en Dynamic Punch
  • Hariyama met Counter en Dynamic Punch
  • Lucario met Counter en Close Combat
  • Blaziken met Counter en Focus Blast

Wanneer je deze Pokémon niet hebt, of er niet genoeg hebt om je team vol te maken, kun je ook nog gebruikmaken van Heracross, Toxicroak, Gallade en Rhyperior.

Dialga na de raids

Wanneer je de raid gewonnen hebt, kun je Dialga vangen met een CP tussen 2217 en 2307. Wanneer hij geboost is, is hij tussen de 2771 en 2884 CP. Hij kent twee “fast-attacks” en drie “charged-attacks”. De fast attacks zijn Dragon Breath en Metal Claw en de charged attacks Draco Meteor, Iron head en Thunder. De beste aanvallen zijn dan Dragon Breath en Draco Meteor.

Met deze raid-guide ben je dus helemaal klaar om er gauw één of meer te vangen!