Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

De Motorola Razr was een van de meest iconische mobiele telefoons van de jaren nul. Tijdens de hoogtijdagen van Motorola werden veel consumenten verleid door het openvouwende design en de voor die tijd goede camera. Inmiddels werkt Motorola aan een opvolger van de hit van toen. Het gaat om een premium toestel met een openvouwend scherm, maar de nieuwe Motorola Razr krijgt mid-range-specificaties volgens recent uitgelekte informatie.

De Motorola Razr 2019 (intern ‘Voyager’ genoemd) krijgt waarschijnlijk een openvouwend OLED-scherm, met een kleiner scherm aan de voorzijde voor wanneer de smartphone dichtgeklapt is. Het design verschilt wat dat betreft weinig van het oorspronkelijke model van bijna twintig jaar geleden. In plaats van de fysieke nummertoetsen krijgt het model uit 2019 een compleet openvouwend, nagenoeg randloos scherm met naar verluid een diameter van 6,20 inch. De resolutie zou voor het OLED-scherm 876×2142 pixels bedragen en 800×600 voor het secundaire scherm van onbekende omvang. De camera-positionering en hardware-specificaties zijn nog niet bekend, maar zou in de lijn van huidige premium-toestellen een dubbele of tripel-camera kunnen zijn. Op de technische tekeningen is echter maar een enkele camera-uitsnede te zien.

De Motorola Razr 2019 sluit zich aan bij een rijtje smartphones met opvouwbare schermen, zoals die van Samsung, Huawei en Xiaomi. De toestellen van die merken zijn allemaal erg hoog geprijsd en uitgerust met de nieuwste camera’s en processoren uit het premium-segment. De Razr 2019 lijkt in dat opzicht niet met de concurrentie mee te gaan. Volgens een bron die met XDA-Developers sprak draait het toestel namelijk ‘slechts’ op een Qualcomm Snapdragon 710 processor gekoppeld aan 4GB of 6GB aan RAM-geheugen. De GPU bij deze chipset is de Adreno 616. De accu zou een ook al niet erg grote 2.730 mAh bevatten en het opslaggeheugen beperkt blijven tot 64GB of 128GB. Dat zijn erg bescheiden specificaties voor een toestel dat naar verluid voor €1500 verkocht zal worden.

De uitgelekte informatie is uiteraard nog niet definitief, maar als ze waar zijn, kan het betekenen dat Motorola met de Razr een iets voordeliger alternatief wil bieden binnen de markt voor opvouwbare smartphones. Alleen al het nostalgische element maakt de Motorola Razr 2019 in ieder geval het volgen waard.