Rise of Shadows-aankondigingstrailer toont nieuwe Hearthstone-uitbreiding

Arran Winmai, 15 maart 2019
Profiel

Na een hoop teases heeft Blizzard met de Rise of Shadows-aankondigingstrailer eindelijk de nieuwe Hearthstone-uitbreiding onthuld. In de nieuwe set komen eerder verslagen schurken bijeen om de ‘League of E.V.I.L.’ te vormen. Deze groep wordt geleid door de archeoloog Rafaam en onder hem werken de waarzegster Madame Lazul, de heks Hagatha, de koning Togwaggle en de wetenschapper Dr. Boom. Wat deze slechteriken voor kwaad van plan zijn is nog maar de vraag.

De uitbreiding introduceert de sleutelterm ‘twinspell,’ wat geprint zal zijn op sommige spreuken. Na het spelen van een spreuk met twinspell krijgen spelers er een kopie van zonder de sleutelterm, om te spelen wanneer het hen uitkomt. Ook zijn er ‘schemes,’ spreuken die aan het einde van elke beurt krachtiger worden. Bovendien worden er ‘lackeys’ geïntroduceerd, kleine minions met een krachtig effect. Deze lackeys kunnen alleen via andere kaarten op hand verkregen worden. Gedurende het jaar zullen meer lackeys aan Hearthstone toegevoegd worden. Tenslotte komt er een nieuwe priest-hero (niet een kaart). Deze hero kan verkregen worden door pakjes van de nieuwe set te pre-orderen.

Met Rise of Shadows luidt Blizzard het Jaar van de Draak in, waarmee het Jaar van de Raaf ten einde komt. Daarmee zullen Journey to Un’goroKnights of the Frozen Throne en Kobolds & Catacombs het standaard-formaat verlaten. Ook kunnen standaard-spelers gedag zeggen tegen de klassieke kaarten Doomguard, Naturalize en Divine Favor. Voor het eerst worden ook nieuwe kaarten verwijderd, namelijk alles dat het even of oneven-thema had, inclusief Genn en Baku. Dit is omdat Blizzard besloot dat decks met dat thema te aanwezig zijn in ranked play.

Naast deze veranderingen zal de manier waarop de singleplayer-avonturen werken ook veranderen. Deze gaan weer een totaal van 2100 gold kosten en leveren onder andere tien pakjes op. Ook zullen alle sets van dit jaar een gezamenlijk thema hebben, iets dat Blizzard eventueel vol zal blijven houden. Ga voor meer informatie naar de website.

Speel Hearthstone nu op pc of mobiele apparaten. Rise of Shadows verschijnt op 7 april.