Doorgaan naar artikel
Ian Foppen
Ian Foppen
Manager festivalredactie, social media & Discord
Profiel

Afgelopen woensdag was de perspresentatie van Pinkpop 2019. Deze werd feestelijk geopend door Mt. Atlas, de winnaar van de titel ‘beste pop-act van Limburg’. Naast het openen van de perspresentatie zullen zij ook op Pinkpop 2019 mogen optreden.

Nadat het nieuwe ontwerp van de Pinkpop-pet werd gepresenteerd, die dit jaar ook binnenstebuiten kan worden gekeerd voor een ander ontwerp, werd de Jan Smeets Award uitgereikt aan FestiCup. Dit is een nieuw voetbaltoernooi, georganiseerd voor de duizenden mensen die achter de schermen aan festivals werken.

Gedurende de perspresentatie werd beetje bij beetje de volledige line-up van Pinkpop 2019 bekendgemaakt. Naast een optreden van Krezip en Jett Rebel, werden er bijvoorbeeld hoogtepunten getoond van alle voorgaande Pinkpop-jaren. Het was wel duidelijk dat dit een jublieumjaar zou worden. Tijdens het bestellen van je Pinkpop-ticket is het bijvoorbeeld mogelijk om de speciale Pinkpop-penning te kopen. Dit is een herdenkingsmunt aan het vijftigjarige jublieum en kan worden aangeschaft voor €12,50. Wie niet kan wachten of zeker wil zijn van een van de 6000 munten, kan deze ook alvast bestellen bij het KNM.

De volledige line-up van Pinkpop 2019 ziet er als volgt uit:

Zaterdag 8 juni

Zondag 9 juni

Maandag 10 juni

De ticketverkoop voor Pinkpop 2019 start (morgen) zaterdag 16 maart 2019 om 10:00 uur via Ticketmaster. Een dagkaart kost €100 en het gehele weekend met camping kost €220. Deze prijzen zijn exclusief €10 servicekosten. Meer informatie over de tickets vind je op de website van Pinkpop: https://www.pinkpop.nl/2019/tickets/