Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Op Twitter is een foto uitgelekt van een case voor het aankomende vlaggenschip van OnePlus: de OnePlus 7. Met de case wordt onder andere bevestigd dat de OnePlus 7 een pop-up-mechanisme krijgt voor de selfie-camera. Dit werd al eerder aangenomen bij het uitkomen van de Oppo F11 Pro, een toestelserie die tot nu toe vaak op de OnePlus-toestellen lijkt. Op basis van de uitgelekte foto zit de pop-up-camera met een kleine afwijking recht in het midden.

De volledige specificaties zijn nog steeds niet helemaal bekend, maar met dit laatste lek lijkt er geen twijfel meer mogelijk over het design van de OnePlus 7. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een goed ogend toestel met nagenoeg geen schermranden meer; het 6,5 inch AMOLED-scherm heeft namelijk geen inkeping meer nodig, hoe bijvoorbeeld de OnePlus 6T die nog wel had. De uitschuivende camera aan de bovenzijde zal bovendien voor de Nederlandse markt behoorlijk uniek zijn. Geen van de andere grote fabrikanten maakt gebruik van een pop-up-camera. OnePlus kan zich hiermee dus goed onderscheiden van de concurrentie.

Uit het nieuwe lek blijkt daarnaast dat de uitsnede in de case van de OnePlus 7 een stuk langwerpiger is dan die van de OnePlus 6T. Dit kan wijzen op een driedubbele camera aan de achterzijde, hoewel een eerder lek sprak over een dubbele 48-megapixel en 5-megapixel camera. In dat laatste geval zou de vingerafdrukscanner toch weer naar de achterzijde kunnen zijn verplaatst. Nog een optie is dat de extra ruimte voor een ToF-camera wordt gebruikt om nog beter diepte te kunnen meten voor de overige camera’s. In ieder geval is met dit laatste lek het grootste deel van het uiterlijk van de OnePlus 7 bekend geworden. Het design is naast randloos ook voorzien van een fraaie kleurgradiënt-afwerking. Over de kleuren is echter nog niets met zekerheid te zeggen.