Apple presenteert de Apple TV-app en een nieuwe streamingdienst genaamd Apple+

Stefan Manenschijn, 25 maart 2019
Profiel

Vanavond heeft Apple tijdens haar persconferentie haar langverwachte streamingdienst aangekondigd. Deze gaat Apple+ heten en laat tegen een maandelijkse vergoeding speciaal voor de dienst gemaakte films, tv-series en documentaires zien. Ondermeer Steven Spielberg (E.T., Jurassic Park), M.Night Shyamalan (Signs, The Village), en J.J. Abrams (Star Wars, Star Trek) zullen hun nieuwste producties exclusief voor Apple+ uitbrengen. De technologiegigant uit Cupertino heeft het streven om een kwalitatief hoogwaardige programmering aan haar kijkers aan te bieden.

De streamingdienst zal geïntegreerd worden in de nieuwe Apple TV-app, samen met een flink aantal andere aanbieders. De app zal het aanbod van verscheidene diensten bundelen in wat ze noemen Apple TV Channels. Als kijker kun je je abonneren op een of meerdere kanalen, zonder dat je voor elke afzonderlijk naar een andere applicatie hoeft. Op dit moment zijn er ondermeer programma’s van HBO, Showtime, CBS en Starz af te nemen via de dienst.

Nieuw daarbij is ook de de Apple TV-app niet langer exclusief voor iOS- en MacOs-apparaten is, maar ook uitgerold zal worden naar moderne smart-tv’s van LG, Sony, Samsung, Amazon Fire en Roku.

Vanaf mei moet het in 100 landen mogelijk zijn om gebruik te maken van de Apple TV-app en in het najaar volgt dan Apple+. Of Nederland bij die landen zit en hoe het aanbod er hier uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Wanneer wij meer weten, lees je dat natuurlijk meteen op de site.