Doorgaan naar artikel
Apple Arcade nieuwe gamedienst voor mobiele games
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Tijdens het Apple-event afgelopen week is door het bedrijf onder andere een nieuwe dienst uit de doeken gedaan. Apple Arcade is de nieuwe gamedienst voor mobiele games in abonnementsvorm.

De dienst zal worden toegevoegd aan de bestaande App Store en is ingericht op mobiele games. Vanaf de lancering van Apple Arcade zal het aanbod bestaan uit ruim honderd games en ze zullen door de tijd heen worden uitgebreid met nieuwe titels. Nu bestaat de App Store uit een bijzonder groot aantal games en applicaties, maar de games die met de nieuwe dienst worden aangeboden zijn titels die nu nog niet in de Store staan. Zo zullen onder andere Sonic Team Racing en Lego Brawls beschikbaar zijn.

Apple Arcade maakt het mogelijk om deze games te spelen op zowel iPhone, iPad, Mac en Apple tv. Een leuke feature is dat je de mogelijkheid hebt om verder te spelen waar je bent gebleven wanneer je van apparaat wisselt. Ben je bezig op tv via Apple tv en je partner wil tv kijken, dan kan je zonder problemen direct verder gaan op je iPad. Om niet altijd via het touchscreen te hoeven werken is er bij de meeste games ook de mogelijkheid om een controller te gebruiken. Dit zal overigens wel moeten worden ondersteund door de ontwikkelaars.

Het grote voordeel bij Apple Arcade is dat je enkel het abonnement betaalt en daarbij direct toegang hebt tot het complete aanbod. Je hoeft hierbij dus niet per game te betalen. Ook krijg je alle updates gratis en beschik je over de volledige game en niet enkel een demo of “light-versie” vol met reclame. Een ander leuke bijkomstigheid is dat de games ook zonder internetverbinding te spelen zijn.

Apple Arcade zal volgens Apple vanaf dit najaar beschikbaar zijn in meer dan 150 landen. Er werd overigens nog niet ingegaan op de prijs van de dienst.