Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Conclusie

De Duitse audiofabrikant heeft met succes hun assortiment uitgebreid met de Teufel Cinebar 11. Het is een soundbar met de ondersteuning van een draadloze subwoofer. De combinatie zorgt voor een helder en goed geluid en is bijzonder eenvoudig aan te sluiten. Met de advies prijs van €329,99 is dit een prima keuze.

Teufel is een Duitse audiofabrikant die inmiddels beschikt over een flink arsenaal aan producten in allerlei vormen en maten. Zo hebben ze losstaande speakers, hoofdtelefoons, portable speakers, maar ook cinema sets. De Teufel Cinebar 11 is daar een goed voorbeeld van.

De Teufel Cinebar 11 valt onder de home cinema-sets en is voornamelijk bedoeld om het geluid van je tv, Blu-Ray-speler of ander media apparaat af te spelen. Deze set wordt in twee delen geleverd, een langwerpige doos met daarin de soundbar en een losse grotere doos waarin de subwoofer zit.

Bij het uitpakken vind je ook niet veel meer dan de bar, subwoofer, afstandsbediening en een tweetal stroomkabels. De vrij lange en smalle doos bevat de soundbar. Met een afmeting van 95 centimeter is het geen kleintje en hij zal ook niet zomaar op elk tv-kastje passen. De voorzijde is voorzien van een metalen rooster waar je aan de linker- en rechterkant een viertal speakers kunt zien. Drie daarvan zijn gewone speakers en de buitenste van de rij zijn de tweeters voor de hoge tonen. Aan de voorzijde is ook een klein display verwerkt waarop bijvoorbeeld is af te lezen op welk kanaal de soundbar staat ingesteld of wat het volume is. Aan de onderzijde is een statief verwerkt zodat de bar een beetje lijkt te zweven.

Teufel Cinebar 11

Het is overigens ook mogelijk om het statief te verwijderen en hem aan de muur te bevestigen. Aan de achterzijde zitten de aansluitingen verwerkt. Naast de stroomstekker is een optische-aansluiting aanwezig. Een stukje verderop zijn een tweetal HDMI-poorten aanwezig, waarvan één zorgt voor de audio ingang van bijvoorbeeld de Blu-Ray speler en de andere zorgt voor de uitgang naar je tv. In de grote doos treffen we een forse en stevige subwoofer aan. Zo is het model 40 centimeter hoog, 21 centimeter breed, 38 centimeter diep en weegt de woofer ruim 8 kilo. Dit model wordt enkel met een stroomkabel geleverd gezien deze draadloos contact maakt met de soundbar. Aan de onderkant treffen we de wooferspeaker aan en dit is met zijn 165 millimeter doorsnede zeker geen kleintje.

Teufel Cinebar 11

De aanwezige beknopte instructies zijn eigenlijk overbodig aangezien het aansluiten erg snel is gebeurd en super eenvoudig is. De stroomkabel past er maar op één manier in. De apparatuur kan je of met een HDMI-kabel of met een optische kabel aansluiten. Daarnaast maakt de subwoofer automatisch verbinding wanneer je aan de onderkant eenmalig het pair-knopje indrukt. Het uitpakken is meer werk dan het aansluiten en dit klinkt voor elke digibeet als muziek in de uren. Nadat alles is aangesloten heb je eventueel de mogelijkheid om wat geluidsinstellingen te personaliseren. Ook dit gaat vrij eenvoudig middels de kleine bijgeleverde afstandsbediening. Denk hierbij aan het opschroeven van je bas of treble. Het is overigens ook mogelijk om muziek vanaf je smartphone te streamen. Is je toestel voorzien van een NFC-chip, dan is ook het koppelen hiervan kinderspel. Door de smartphone simpelweg op de speaker te leggen wordt deze gekoppeld en kan je hem vervolgens draadloos gebruiken om te streamen via Bluetooth.

Teufel Cinebar 11

Als we kijken de geluidskwaliteit van de Teufel Cinebar 11 dan is dit weer dik in orde zoals we gewend zijn van deze Duitse audiofabrikant. Het geluid is duidelijk en helder en heeft een prima balans. Kijk je een normaal tv-programma dan wordt je niet weggeblazen door overdreven lage tonen die door je huiskamer denderen, maar je hoort wel dat ze aanwezig zijn ter ondersteuning van de andere tonen. Luister je muziek via je tv dan zijn de lage tonen wat meer aanwezig. Kijk je een spannende film met flink wat explosies, dan is de subwoofer ook meer aanwezig, maar zorgt deze daarentegen ook voor een extra dimensie en extra spanning. Voor de adviesprijs van €329,99 heb je een leuk setje in huis waarbij de prijs- kwaliteitsverhouding goed is.