Doorgaan naar artikel
SEGA heeft Project Sakura Wars aangekondigd
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

De aankondigingen lijken maar niet op te houden deze week. Zo werden we de afgelopen dagen al blij gemaakt met de komst van Divinity: Fallen Heroes, Borderlands 3, The Lord of the Rings: Gollum en Shantae 5. En daar blijft het niet bij, want gisteren heeft SEGA Project Sakura Wars aangekondigd. De titel is overigens nog niet definitief, maar zal waarschijnlijk veranderen voordat de game uitkomt in het Westen.

Het verhaal speelt zich af in Tokyo, twaalf jaar na de gebeurtenissen van de vorige game, Sakura Wars – So Long My Love. Dit spel stamt alweer uit 2005 en verscheen toen voor de PlayStation 2 en Wii. Het was dus hoog tijd voor een nieuw deel in deze franchise.

Project Sakura Wars zal aan het einde van het jaar verschijnen voor PlayStation 4 in Japan. Wij zullen nog wat langer moeten wachten en kunnen helaas pas in de lente van 2020 met deze game aan de slag. Volgende maand komt het Japanse tijdschrift Famitsu met een special van zestien pagina’s over deze nieuwe titel, wij hopen dan ook wat meer informatie te krijgen.