Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

De opmars van Xiaomi bereikt binnenkort ook officieel ons eigen land. De Chinese tech-fabrikant opende eerder al winkels in onder andere Spanje, Polen en Frankrijk en Xiaomi opent dit jaar eigen winkels in Nederland. Wanneer dit precies zal zijn, is nog niet bekend, maar op de officiële Xiaomi-website is inmiddels een Nederlands portaal geopend.

De komst naar Nederland komt niet als een verrassing. Enkele maanden geleden stonden al vacatures open voor een aantal marketing-gerelateerde functies in Amsterdam, met als omschrijving het bouwen aan de merknaam van Xiaomi in Nederland. Ergens in 2019 zal Xiaomi de eerste winkel(s) openen, met als meest waarschijnlijke eerste locatie Amsterdam. In een typische Xiaomi-winkel kun je de verkrijgbare smartphones en andere producten uitproberen en worden accessoires zoals oordopjes verkocht. Het bedrijf is een welkome toevoeging aan de Nederlandse smartphone-markt, vanwege de vaak goede prijs-kwaliteitverhouding van de Xiaomi-producten. Nu kan hier ook nog eens officiële garantie aan worden toegevoegd.

Via de website van Xiaomi valt af te leiden dat Xiaomi onder andere de Mi9 en Redmi Note 7 in Nederland gaat verkopen. De Nederlandse smartphone-markt wordt door de relatieve rijkdom gedomineerd door verkopen in het premium-segment. Xiaomi is daarin op mondiaal niveau nog geen grote speler, maar is wel dominant binnen het budget-segment. Naast smartphones gaat Xiaomi een aantal smart devices verkopen, waaronder de Mi Band 3 smartband, Mi Box S Android TV-box en de Mi elektrische scooter.