Doorgaan naar artikel
‘PlayStation 5 development kit-afbeeldingen verschenen’
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Al jarenlang maken vele gamers met veel plezier gebruik van de PlayStation 4. De console kwam in 2013 op de markt en heeft intussen verschillende upgrades gehad zoals de PlayStation 4 Pro. Een hele tijd geleden werd via verschillende bronnen bekendgemaakt dat Sony bezig is met de ontwikkelingen van een nieuwe console. Het lijkt er op dat nu de eerste PlayStation 5 development kit-afbeeldingen online zijn verschenen.

In januari kwam het bericht dat de ontwikkelaars van Sony bezig waren met een development kit. Deze wordt naar de gamestudio’s gestuurd zodat ze hun toekomstige games hierop kunnen voorbereiden en kunnen testen. Zo zullen de games beschikbaar zijn voor de PlayStation 4 en zullen ook op de PlayStation 5 draaien. Er zullen tevens games speciaal worden ontwikkeld voor de PS5. Er zijn online afbeeldingen verschenen waarop de PS5 devkit tezien is.

Opvallend is dat de console zelf er bijzonder dik uitziet, met aan de voorzijde een display. Het is overigens niet zeker dat de console er uiteindelijk zo uit komt te zien voor de consumenten. Op een tweede afbeelding is de DualShock 5-controller te zien. Ook deze lijkt te zijn voorzien van een display.

Er is vooralsnog niets officieel onthuld door Sony dus het blijven enkel geruchten. Hopelijk krijgen we snel meer te zien.

PlayStation 5 development kit-afbeeldingen
PlayStation 5 development kit-afbeeldingen