Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager / Public Relations
Profiel

“Er is een geforceerde update”, valt regelmatig op onze Facebook te lezen! Maar vervolgens krijgen we reacties als, “Ik heb geen update”, of “Ik zie niets nieuws”. Voor ons dus tijd om hier iets meer op in te gaan in een kleinere NWTV-leesvoer dit keer.

Om te weten wat een geforceerde update precies is, is het goed om te weten hoe het update proces werkt:

Spellen als Pokémon GO kunnen vaak maar één versie hebben. Dit omdat het spel ook praat met de server en de update hiervoor nodig is. Om te zorgen dat de juiste versie wordt gebruikt, kan een ontwikkelaar bij het opstarten van het spel een controle laten uitvoeren waarbij de server kijkt of de juiste versie wordt gebruikt.

Dit laatste geeft ontwikkelaars de mogelijkheid een geforceerde update uit te laten voeren. Het spel kan namelijk, als de ontwikkelaar er voor kiest, niet meer opstarten als de versie niet juist is. Meestal krijgen spelers initieel twee dagen om de update door te voeren bij Pokémon GO, waarna Niantic de update verplicht maakt. Dat noemen we dus forceren.

Het kan dus zijn dat je dit nooit ziet. Want als je zelf op tijd de update doet zie je geen geforceerde update meer. Tevens geldt dat er niet direct verandering zichtbaar hoeft te zijn. Niantic kan er namelijk voor kiezen om bepaalde updates door te voeren vanaf de server. Hierover binnenkort meer!

Om te weten dat er een geforceerde update is, maken wij gebruik van een Twitter-account, waar een programma achter zit. Dit programma kijkt constant of de gevraagde versie op de server verandert. Tevens geeft het programma aan wanneer er een nieuwe versie is in de stores. Het gaat om dit account.

Meer NWTV-leesvoer en dus achtergrondinformatie over Pokémon GO? Volg dan ons Telegram-kanaal of onze Facebookgroep.