Doorgaan naar artikel
Sniper Elite 2 Remastered-releasedatum bekendgemaakt
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Enkele weken geleden werd het nieuws naar buiten gebracht dat een oude bekende titel uit de serie opnieuw uitgebracht zou worden. Zojuist is ook de Sniper Elite 2 Remastered-releasedatum bekendgemaakt.

De originele titel is in 2012 op de markt gebracht voor de PlayStation 3, Xbox 360, pc en Nintendo Wii U. Het speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog waarin je zoveel mogelijk vijanden uit dient te schakelen met behulp van je sluipschuttersgeweer. Elk goed gemikt schot kan het verschil maken tegen de ontwikkeling van de allesvernietigende Duitse V-2-rakket. De vernieuwde uitvoering zal gericht zijn op de huidige generatie consoles en biedt daarnaast ook de ondersteuning voor 4K en HDR voor verbeterde graphics. Er is tevens een trailer uitgebracht waarin de vergelijking op grafisch gebied goed te zien is.

Naast enkele grafische veranderingen heeft ontwikkelaar Rebellion ook een zevental nieuwe speelbare personages toegevoegd, evenals een multiplayer waarin meerdere mensen het tegen elkaar opnemen. Er is zelfs een heuse fotomodus aanwezig waarin het succesvolle schot vastgelegd kan worden.

De pc-eigenaren die het origineel op Steam hebben gekocht, krijgen de mogelijkheid om een upgrade naar de Remastered-editie te kopen. Zij zullen hier €10 voor neer moeten leggen. De Xbox One- en PlayStation 4-bezitters zullen de volledige game moeten aanschaffen. Deze prijs zal net onder de €40 komen te liggen. De game zal daarnaast ook voor de Nintendo Switch worden uitgebracht.

Sniper Elite V2 Remastered zal op 14 mei in de winkels liggen.