Wizards Unite-beta in Nieuw Zeeland en nieuwe beelden

Sarah van Embden, 17 april 2019
Profiel

Eerder werd al bekendgemaakt dat Pokémon Go- en Ingress-spelers een voordeel hebben met het reserveren van hun naam op Wizards Unite, maar gisteren kwam er ineens een extra aankondiging.

Woon je in Nieuw-Zeeland en ben je al geregistreerd voor de app Wizards Unite? Dan kan je geluk hebben en als Beta-tester worden uitgekozen om het spel als eerste te testen en dus ook als eerste de nieuwe beelden te zien te krijgen. Dit bericht is snel het internet rond gegaan en veel Nieuw-Zeelanders hebben zich geregistreerd om in aanmerking te komen. Uiteraard zijn er al wat nieuwe beelden vrij gekomen die we jullie niet konden onthouden. Helaas zal het voor de rest van ons nog onduidelijk zijn wanneer wij kunnen testen en of wij dit kunnen gaan testen. Als we meer hierover weten, houden we jullie uiteraard op de hoogte.

Wat is direct opgevallen?

  • De map van het spel lijkt zeer veel op de map in Pokémon Go (zoals we al hadden verwacht), echter zie je een kompas rondom je poppetje verschijnen. Ook zie je dat naast je eigen avatar (geheel gekleed in bijpassende Wizarding outfit), er nog niet zoveel te zien is op de kaart. Overigens is de kleur van je outfit gebaseerd op de Hogwarts Houses. Je ziet ook wel wat uilen door je scherm heen vliegen.
  • De bekende muziek van de films hoor je op de achtergrond.
  • Gedurende het spel komen er pop-ups van verschillende karakters naar voren die je vertellen wat je moet doen, dit zijn bekende en onbekende karakters. Tijdens zo’n pop-up kan je het geluid aanzetten om de stemmen te horen van deze karakters. Dit is niet noodzakelijk (de tekst is ook in beeld te lezen).
  • The ”Foundables” worden kenbaar gemaakt door een lichtgevend embleem met rood licht. Je zal er (hoogstwaarschijnlijk) naar toe moeten lopen om het aan te kunnen klikken. Als je een ”Foundable” hebt aangeklikt, dan zal er gevraagd worden of je de AR-camera aan wilt zetten. Het is ook mogelijk om later de AR-functie uit te zetten, net als in Pokémon Go.
  • ”Confoundables” zijn barrières die veroorzaakt zijn door chaotische magie en een ”Foundable” dus tegen houden. Wat je daarna precies moet doen is nog een beetje vaag, maar al snel zie je een waarschuwings-meter die aangeeft hoe hoog het bedreigingsniveau is om de Wizarding World bloot te stellen aan de Dreuzel-wereld. Hoe groter de bedreiging, hoe moeilijker het zal zijn om deze barrière (Confoundable) te verwijderen. Als dit je gelukt is, dan krijg je een pop-up (certificaat) met een melding. Hierna zal je zien hoeveel XP en Punten je voor elk onderdeel hebt gekregen.
  • ”The Registry” is waar je alle ontbrekende Foundables in één oogopslag kan zien. Dit is een lijst die is samen gesteld door de Ministry of Magic (Ministerie van Toverkunst)
  • In de rest van het filmpje zie je verschillende objecten die je kan verzamelen tijdens het spelen van het spel. Dit kunnen boeken, spreuken, magische objecten en meer zijn. Ook zie je een lijst met ”Challenges/Opdrachten” die je moet uitvoeren om zo je lijst completer te maken.

 

Hier nog een paar afbeeldingen

Nog geen lid van de Wizards Unite Facebook-pagina? Meld je dan hier aan!