Doorgaan naar artikel
Marco Vrolijk
Marco Vrolijk
Redacteur
Profiel

Na veel speculatie zijn deze week meer details bekend geworden over de aankomende opvolger van de OnePlus 6T. Wat blijkt? Het gaat niet om slechts één toestel. De OnePlus 6T krijgt namelijk twee directe opvolgers: de OnePlus 7 krijgt een gewone en Pro-variant. Eerder werd al bekend dat naast de OnePlus 7-reeks er een nog vrij onbekend 5G-toestel van OnePlus in aantocht is, mogelijk de OnePlus 7 Pro 5G.

Allereerst heeft Pete Lau, de CEO van OnePlus, na een aankondiging eerder deze week meer over de insteek van de nieuwe modellen naar buiten gebracht. De nieuwe slogan voor de vlaggenschepen van OnePlus luidt: “Fast and Smooth”. Veel details laat hij in zijn Twitter-post niet los, maar hij spreekt wel uit dat het nieuwe product in zijn ogen erg mooi is geworden. Hij doelt hiermee waarschijnlijk op de nieuwe Pro-variant.

De informatie dat de OnePlus 7 in twee uitvoeringen gaat komen, komt van een bron op Androidcentral. De ‘gewone’ variant lijkt volgens gelekte foto’s qua design erg op de OnePlus 6T. Er is namelijk geen pop-up selfie-camera aanwezig, maar een camera in een druppelvormige ‘notch’ bovenin het scherm. De gewone OnePlus 7-variant zou daarmee meer gericht zijn op het behouden van de betaalbare ‘flagship-killer’-reputatie van OnePlus door veel specificaties te bieden voor een relatief lage prijs. De OnePlus 7 lijkt net als zijn voorganger een display met 1080p-resolutie te krijgen, maar wel een upgrade naar een driedubbele camera aan de achterzijde. Eerdere leaks suggereerden een 48+18+6 Megapixel camera-combinatie.

De meeste vernieuwing is naar verwachting in de OnePlus 7 Pro-variant te vinden. Naar verluidt krijgt deze wel het eerder verwachte pop-up systeem voor de selfie-camera. Dit is niet alleen een leuke gimmick, maar maakt het ook mogelijk om het scherm nagenoeg randloos te maken. Daarnaast krijgt de OnePlus 7 Pro een bijzonder scherm: een 6,67 inch Quad HD+ AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 90 Hertz. Normale schermen verversen het beeld met 60 beelden per seconde, maar de OnePlus 7 Pro doet hier dus een schepje bovenop. Dit zorgt voor een vloeiender beeld, maar wordt in bijvoorbeeld mobiele games nog weinig ondersteund. In navolging van het 120Hz-scherm van de Razer Phone kan hierin verandering gaan komen. De stap naar een Quad HD+ (3200×1800 pixels) resolutie zou de eerste keer zijn in een model van OnePlus.

Naast een verbeterd scherm, krijgt de Pro-variant naar verluid ook een upgrade naar een 4000 mAh-accu met 30W draadloze snel-laadmogelijkheid. De drie camera’s aan de achterzijde bestaan uit een primaire 48 Megapixel sensor, een sensor met tele-zoom en een sensor met breedbeeld-lens. Alles wijst erop dat OnePlus met de OnePlus 7 Pro-variant de strijd wil aangaan met de grote jongens in het premium-segment, zoals Samsung en Huawei. We zijn in ieder geval erg benieuwd naar beide varianten: weet de OnePlus 7 de reputatie als flagship-killer te behouden en kan de OnePlus 7 Pro zich meten met bijvoorbeeld de Huawei P30 Pro? We zullen het rond 14 mei weten, want volgens de laatste informatie staat dan de officiële onthulling gepland.