GTA 6-geruchten verkondigen onder meer releasedatum

Erwin Voorn, 19 april 2019
Profiel

Na het gigantische succes van GTA V zien miljoenen gamers graag zo snel mogelijk een GTA 6 verschijnen, maar Rockstar is Rockstar en doet dingen op hun eigen manier. De ontwikkelaar is nog altijd bezig met Read Dead Redemption 2 en Red Dead Online. Niet zo gek dus dat er nog geen enkele informatie over het zesde Grand Theft Auto-deel naar buiten is gebracht. Daar is nu verandering in gekomen: een anonieme bron heeft op Pastebin een aantal GTA 6-geruchten het internet op geslingerd.

Zo zou de game al volgend jaar gaan verschijnen en wel rond november/december. Ook de nieuwe locatie heeft deze anonieme bron naar buiten gebracht. Of beter gezegd locaties, want GTA 6 zou zich zowel in Miami als in New York moeten gaan afspelen. Het laatste gerucht gaat over tijdelijke exclusiviteit. Volgens de bron is Sony bezig om de game één maand eerder te laten uitbrengen op hun Playstation 5 en zou daarvoor dus diep in buidel willen tasten.

Of er ook maar enige waarheid in deze GTA 6-geruchten zit, valt te betwijfelen. Een release in 2020 zit wel erg dicht op Red Dead Redemption 2. En heeft Sony wel het geld om een van de allergrootste gameseries op aarde voor een maand exclusief op hun console te krijgen? Het is vooral wachten totdat Rockstar zelf met nieuws naar buiten gaat komen. Hopelijk dat dit niet al te lang meer duurt, want wij hebben wel weer zin in een nieuwe Grand Theft Auto.